Hoe reis ik per auto naar mijn vakantie bestemming in Spanje

Met de auto naar Spanje een uitdaging?

Spanje, het meest zuidelijke land van Europa. Spanje is een Iberisch-schiereiland dat grenst aan Frankrijk, Andorra, Portugal en helemaal in het zuiden aan Gibraltar wat van groot Brittannië is. Omdat het klimaat in Spanje erg aantrekkelijk is, en het een kustlijn van bijna 4900 kilometer heeft met hele mooie grote zandstranden, is het een van de meest gewilde bestemmingen voor een zomervakantie. De vele bestemmingsmogelijkheden maken het ook moeilijk om een keuze te maken. Hier telt dan niet alleen of het mooi is maar ook hoe ver het reizen is.

Waar moet ik aan denken

De vakantie bestemmingen in het noorden van Spanje zijn goed met de auto te doen. De dichtstbijzijnde grens ligt vanaf Utrecht gerekend op ongeveer 1300 km en met 1550 kilometer ben je al in Barcelona. Besluit je om naar het zuiden te gaan is het al snel 2300 km.

Preventief auto onderhoud

Dit zijn wel afstanden dat het aan te raden is om de auto goed in orde te hebben. Een grote beurt voor de vakantie kan beslist geen kwaad. Zorg ook dat je een goede verzekering hebt voor alle landen waar je doorheen reist.

Aanvullende auto verzekering

De ANWB-reis en krediet brief, is geen overbodige luxe. Informeer voordat je de reis plant wanneer de drukste dagen zijn. Bijv.: de zwarte zaterdag in Frankrijk {alle inwoners in Frankrijk gaat zo'n beetje tegelijkertijd op vakantie}. Begin uitgerust en kies een tijdstip zodat het een ontspannen rit wordt. In het geval van een overnachting, bereken je voor die tijd hoe laat je daar zou willen zijn.

Kinderen gaan ook mee op vakantie!

Gaan er kinderen mee op vakantie, zorg er dan voor dat ze zich niet kunnen vervelen. Neem genoeg spelletjes of boekjes mee voor onderweg. Op deze manier wordt de kans een stuk kleiner dat ze de chauffeur afleiden.

4 routes om de eindbestemming Spanje te bereiken

Gaat de autoreis naar het noorden van Spanje, is het een eenvoudige en gemakkelijke weg. Afhankelijk van waar je vertrekt kun je kiezen of je door Duitsland of België naar Frankrijk gaat.

  1. Door Duitsland rijd je naar het zuiden en houd je Luxemburg/Saarbrucken aan. Via Luxemburg ga je dan de grens met Frankrijk over . Vandaar uit gaat de route verder in Frankrijk richting Dyon alwaar de route du solei begint. Deze route lijd je via Lyon naar Perpignan aan de Spaanse grens. Deze autobaan gaat dan verder naar Barcelona en Alicante.
  1. Door België houd je Antwerpen/Brussel en Lille aan om in Frankrijk te komen. In Frankrijk houd je dan Parijs/Bordeaux en Lyon aan om aansluiting te krijgen richting Barcelona.
  1. Gaat de Reis richting de Portugese grens, dan houd je in Frankrijk, Bordeaux/Saint Sebastian aan om de grens met Spanje over te gaan en van daaruit in Spanje verder te rijden naar de eindbestemming.
  1. Is de keuze op Zuid-Spanje/Andalusië gevallen, dan houd je in Frankrijk, Parijs-Bordeaux en Saint Sebastian aan om de grens naar Spanje over te steken. In Spanje rijd je dan via Madrid naar de eindbestemming in Andalusië.

Mijn reistips

Een auto vakantie is ook vakantie, dus laat de reis dat ook zijn. Spreek met je zelf af om te vergeten hoe je wellicht normaal in het dagelijkse leven achter het stuur zit en geniet van elk moment. Vergeet ook niet dat de terugreis net zo intensief kan zijn, neem ook hier wat extra rust vooraf, hoe moeilijk dat op vakantie ook kan zijn.

Fitness en wellness in Spanje

bent u op zoek naar rust en ontspanning in Spanje? Met een fitness arrangement kan u goed ontspannen. Elke dag een half uurtje trainen op fitnesspapparatuur van http://www.fitnessmerken.nl/kettler-m-53.html@@Kettler doet wonderen voor uw geestelijke en fysieke ontspanning!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden