Vakantie in L'Estartit, Spanje

Vakantie in L'Estartit, Spanje

L'Estartit is een middelgrote badplaats aan de Costa Brava in Spanje. De plaats is al jaren geliefd bij toeristen en heeft daardoor gedurende de zomermaanden een grote aanloop van toeristen uit Spanje, Nederland, Engeland en Frankrijk. In dit artikel kom je meer te weten over leuke tips voor zowel overdag als s'avonds.

Bezienswaardigheden

  • Voor de kust van L'Estartit liggen de Illes Medes. Deze eilanden zijn wereldberoemd door het beschermde natuurreservaat wat eromheen ligt waar gedurende de zomer veel wordt gesnorkeld en gedoken.
  • Castell del Montgri. Een onafgebouwd kasteel op de top van een berg in het nabijgelegen Torroella de Montgri. Doordat dit kasteel bovenop een berg is gebouwd is het geen makkelijke opgave bij dit kasteel te komen. De klim zal ongeveer 1 uur bedragen, maar het uitzicht is fenomenaal.

  • Het is een optie om een citytrip te boeken naar Gerona of Barcelona. Vooral Barcelona is zeker een bezoekje waard vanwege de vele bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia kathedraal, Fc Barcelona, Mont Juic en vele andere.


Nachtleven

Het nachtleven van L'estartit is redelijk geconcentreerd. De kroegen en discotheken bevinden zich aan de Carrer de la Vela. Onder de nederlanders is dit plein vooral bekend als 'het engelse plein'. Hieraan bevinden zich vele kroegen, onder andere:

  • New Ambient bar: Een nederlands feestcaf√© met vooral veel nederlanders met relatief lage prijzen.
  • Rockefellers: Een spaanse bar met vooral spaanse en engelse gasten.
  • De apres-ski hut: Gezellig klein nederlands barretje
  • Podium Discotheque: Kleine discotheek met vooral mainstream muziek. Voor gasten van de Camping Castell Montgri is er gratis toegang. Anders word er 5 euro entree geheven.

Verder heb je nog de discotheek Rancho's en Maxim's die vooral in het weekend druk bezocht worden. Deze blijven een stuk langer open dan op het plein maar de prijzen zijn daarentegen ook stuk hoger. Ook liggen de leeftijden zijn hierdoor dan ook gemiddeld 20+.

Kortom, het uitgaansleven van L'Estartit is gevarieerd en geschikt voor alle leeftijden. De prijzen zijn vergeleken met andere badplaatsen laag wat het ideaal maakt voor vakantiegangers met een kleinere portemonnee.

Verblijf

Het is mogelijk om op vele manieren te verblijven in L'Estartit. Hoewel veel buitenlandse toeristen verblijven in hotels, appartementen en villa's verblijven de meeste Nederlanders in L'Estartit op de verschillende campings die de plaats te bieden heeft. Veruit de grootste en bekendste camping is Castell Montgri.

  • Castell Montgri is een camping met vooral veel stacaravans en vaste tenten. Ook is er de mogelijkheid om met eigen caravan op de camping te verblijven maar deze plaatsen zijn veelal ruim van te voren volgeboekt. De camping heeft verder de beschikking over 3 zwembaden waaronder de grootste van de Costa Brava. Ook is er een bioscoop op de camping, een discotheek, verschillende restaurantjes en een supermarkt.

Reisinformatie

L'Estartit is 1450 kilometer verwijderd van Utrecht. Dit maakt het geschikt om met de auto of bus naar deze bestemming te vertrekken.

Het is op 1 uur afstand van het vliegveld in Gerona of 1,5 uur van het vliegveld van Barcelona. Retourvluchten zijn al te boeken vanaf 80 euro.