Vakantie in Lloret de Mar, Spanje

Vakantie in Lloret de Mar, Spanje

Lloret de Mar is een grote badplaats aan de Costa Brava in Spanje. Deze plaats word soms ook wel gezien als het Las Vegas van Spanje door de vele aanwezige discotheken, barren en casino's met de daarbij behorende neonlichten. Vooral tijdens de zomermaanden stijgt het inwoneraantal van Lloret de Mar explosief van 30.000 naar 160.000 inwoners. Dit maakt de plaats tot een stad die nooit slaapt en er gefeest word tot de zon opkomt. In dit artikel kom je meer te weten over leuke tips voor zowel overdag als s'avonds.

Bezienswaardigheden

  • Waterworld Lloret. Dit waterpark is net gelegen buiten Lloret en is tevens het meest populaire waterpark van de Costa Brava. Dit park heeft veel verschillende water attracties, golfslagbad en andere zwembaden. Waterworld is onder andere te bereiken met een speciale bus die met grote regelmaat vertrekt vanuit het centrum van Lloret. Waterwold Lloret is in het hoogseizoen geopend van 10:00 - 19:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 25.00 voor de hele dag en € 23.00 voor een middag.
Waterworld Lloret
  • Kasteel van Lloret de mar. Aan het einde van de boulevard. Het uitzicht over Lloret de Mar en de baai erachter maakt de klim de moeite waard.
  • Het is een optie om een citytrip te boeken naar Gerona of Barcelona. Vooral Barcelona is zeker een bezoekje waard vanwege de vele bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia kathedraal, Fc Barcelona, Mont Juic en vele andere.


Nachtleven

Een van de grootste misopvattingen over Lloret de Mar is dat het een compleet Nederlands vakantieoord is in het buitenland. Dit is echter totaal niet het geval. Nederlanders vormen enkel een klein gedeelte van de totale groep vakantiegangers. Vooral duitse, italiaanse en franse jongeren zijn vaste bezoekers geworden van deze plaats met nederlanders als goede 4e.

Desalnietemin zijn er meerdere discotheken en kroegen die zichzelf toeleggen op het nederlandse uitgaanspubliek:

  • Bumpers
  • Boozers
  • Oranje Cafe

Grote discotheken aan de Mainstreet:


  • Colossos
  • Tropics
  • St Trop
  • Revolution

In bovenstaande discotheken komen de grote namen van het uitgaansleven. Dj's als Tiesto, Armin van Buuren en David Guetta zijn geen onbekenden voor deze discotheken. Verwacht wel een entree voor deze discotheken en veel vervelende proppers die je hier naar binnen proberen te lokken.

Een goede tip zijn de milleniumfeesten waarbij je een kaartje koopt voor een reis en entree in een discotheek ver buiten Lloret waar mooie feesten voor gehouden worden en alle drankjes inclusief zijn.

Een soortgelijk iets bevind zich ook in Lloret. Aan het eind van de mainstreet bevind zich een gebouw met Magic Park erop. Voor de deur van deze discotheek verkopen proppers kaartjes voor all inclusive feesten in datzelfde gebouw. De feesten zijn nationaliteit gebonden zodat je die avond enkel Nederlanders zult treffen.

Verblijf

Lloret de mar heeft duizenden hotelkamers wat ervoor zorgt dat een overnachting in Lloret zeer voordelig is. Zie jongerenreisorganisaties als Gogo, beachmasters of X-travel voor meer informatie over deze kamers.

Een andere optie voor wanneer je met een groep bent is een villa huren. Er zijn een aantal zeer geschikte villa's te huur op korte afstand van het centrum van LLoret de mar. Dit maakt het mogelijk om alsnog wat meer privacy te hebben in deze drukke plaats.


Reisinformatie

Lloret de Mar is 1450 kilometer verwijderd van Utrecht. Dit maakt het geschikt om met de auto of bus naar deze bestemming te vertrekken.

Het is op 1 uur afstand van het vliegveld in Gerona of 1 uur van het vliegveld van Barcelona. Retourvluchten zijn al te boeken vanaf 80 euro.