Alles over de vakantiebeurs 2011

Inleiding

Januari is voor veel mensen de tijd om hun vakantie te boeken. Het is misschien wat aan de vroege kant, maar veel mensen houden van zekerheid. Als je op tijd je vakantie boekt, dan ben je er (meestal) van verzekerd dat je naar de bestemming en accomodatie van je wensen kan. Veel mensen weten al van tevoren waar ze naartoe willen, ze gaan bijvoorbeeld ieder jaar naar dezelfde plek. Maar voor andere mensen is het vinden van de juiste vakantie ieder jaar weer een uitdaging. Ze willen bijvoorbeeld eens op vakantie naar een ander land of omgeving. Veel mensen luisteren naar de raad van bekenden of ze zoeken op internet naar geschikte vakantie bestemmingen. Een andere optie om ideeën voor een vakantie op te doen is op een vakantiebeurs. Op een vakantiebeurs wordt allerlei reclame gemaakt door bijvoorbeeld verschillende reisorganisaties en tour operators. Op die manier word je misschien wel ergens enthousiast voor gemaakt, maar je kan er ook informatie op doen als je al weet wat je ongeveer wilt. Wat wil je weten over de vakantiebeurs?

Vakantiebeurs 2012

De Vakantiebeurs 2012 is van woensdag elf januari tot en met zondag vijftien januari. De Vakantiebeurs is te vinden in de jaarbeurs in Utrecht. De openingstijden zijn als volgt:

 • Woensdag elf januari: 10.00 - 18.00
 • Donderdag twaalf januari: 10.00 - 18.00
 • Vrijdag dertien januari: 10.00 - 21.00
 • Zaterdag veertien januari: 10.00 - 18.00
 • Zondag vijftien januari: 10.00 - 18.00

Wat is een vakantiebeurs?

Even makkelijk gezegd, op een vakantiebeurs vind je allerlei informatie die met vakantie te maken heeft. Je vindt er bijvoorbeeld reisorganisaties en tour operators die je hun reizen en aanbiedingen laten zien. Je hebt de mogelijkheid om veel folders, boeken en reisgidsen aan informatie mee te nemen zodat je thuis alles nog eens op je gemak kan nakijken. Maar je vind er ook allerlei praktische informatie die je moet weten als je op vakantie wilt. Denk bijvoorbeeld aan vlieginformatie, verkeerbureaus en verzekeringen. Maar bovenal is een vakantiebeurs een heerlijk dagje uit om vast een beetje vakantie sfeer op te snuiven. Vaak wordt je met muziek en hapjes lekker gemaakt. Na het bezoeken van een vakantiebeurs heb je vaak al helemaal zin in je vakantie!

Wie vind je onder andere op een vakantie beurs?

 • Reisorganisaties
 • Tour operators
 • Airports
 • Transport
 • Accomodaties
 • Ambassades
 • Reis accesoires
 • Verzekeringen

De vakantiebeurs in Utrecht

De bekendste vakantiebeurs in Nederland is de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit jaar is de vakantiebeurs van woensdag 11 januari t/m zondag 15 januari. De vakantiebeurs wordt net zoals andere jaren ook dit jaar weer gehouden in de Jaarbeurs. Er staan honderden deelnemers op de vakantiebeurs. Je hoeft maar een vakantiebestemming of een doelgroep te bedenken of er is (waarschijnlijk) een stand van.

Openingstijden

 • Woensdag 12 januari: 10.00-18.00 uur
 • Donderdag 13 januari: 10.00-18.00 uur
 • Vrijdag 14 januari: 10.00-21.00 uur
 • Zaterdag 15 januari: 10.00-18.00 uur
 • Zondag 1 januari: 10.00-18.00

Het thema van dit jaar is onvergetelijke bestemmingen. Er wordt extra aandacht besteed aan bijzondere bestemmingen, zodat een vakantie helemaal onvergetelijk wordt. Misschien word je er wel door geprikkeld om eens iets totaal anders te boeken of raak je geïntresseerd in een bepaald land.

Wanneer je de vakantiebeurs in Utrecht wilt bezoeken, dan is het misschien handig om hier erg in te hebben. Er is zoveel keus dat je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt. Het kan een tip zijn om van alles wat je interessant lijkt folders mee te nemen zodat je deze thuis op je gemak kan nalezen. Je kan altijd later navraag doen of meer informatie opzoeken. Wanneer je wel weet waar je naar op zoek bent, dan is het handig om vast op internet te kijken welke stands er zijn en waar deze staan. Dit spaart een hoop tijd uit.

Conclusie

Het bezoeken van een vakantiebeurs kan erg interessant en inspirerend zijn. Misschien doe je er wel goede ideeën op of vind je informatie die je nodig hebt. Natuurlijk is de vakantiebeurs bedoeld als reclame, maar dat betekent niet dat je er niks aan kunt hebben. De vakantiebeurs in Utrecht is de bekendste en de grootste vakantiebeurs van Nederland. Je vind hier honderden stands van onder andere reisorganisaties, airports, ambassades en verzekeringen. Op een vakantiebeurs vind je alle informatie die met vakantie te maken heeft. Een tip kan zijn om veel folders mee te nemen zodat je deze op je gemak later kan nakijken. Wanneer je wel weet wat je wilt, zorg dan dat je gericht op zoek gaat. Op die manier benut je je tijd op de vakantiebeurs goed. En verder is het natuurlijk puur genieten om alvast in vakantie sferen te komen!