Nooit meer je koffer kwijtraken met een kofferlabel

Inleiding

Jaarlijks gaan miljoenen mensen met het vliegtuig op reis. Dit zijn heel veel koffers die vervoerd moeten worden. Je hoort regelmatig dat er een koffer kwijt of verdwenen is! Dit is ontzettend lastig en vervelend, zeker als je net op je vakantiebestemming aankomt. Maar je komt ook liever thuis met je eigen koffer. Het is toch zonde van je spullen. Helemaal voorkomen kun je het nooit, maar hoe kun je de kans verkleinen dat je je koffer kwijt raakt?

Hoe kun je je koffer kwijtraken?

Je koffer kan op verschillende manieren kwijtraken. Allereerst kan er op het vliegveld al het één en ander misgaan. De koffer blijft op de één of andere manier achter en gaat niet met met het vliegtuig. Ook komt het voor dat bij landen blijkt dat de koffer juist in het vliegtuig is achtergebleven of niet op de band terecht is gekomen. Een derde mogelijkheid is dat mensen de verkeerde koffer meenemen. Vaak komen ze pas nadat ze het vliegveld hebben verlaten achter hun vergissing. Niet iedereen neemt de moeite om de koffer terug te brengen! Dan zijn er ook nog koffers die op onverklaarbare wijze verdwijnen.

Wat is een koffer of bagagelabel?

Met een kofferlabel verklein je de kans dat je koffer kwijtraakt. Eigenlijk is het principe achter een kofferlabel heel simpel. Het is niet meer dan een kaartje met daarop je gegevens die je aan je koffer kunt vastmaken. Dit kaartje is vaak van plastic en je kunt je gegevens met de hand opschrijven. Ook kun je online kofferlabels bestellen. In dat geval worden je gegevens op het kaartje gedrukt. Je maakt het kofferlabel aan het handvat van je koffer vast. Wanneer je voor een opvallend design kiest, kun je je koffer aan het label herkennen! Raak je je koffer kwijt en wordt hij door een ander gevonden? Dan kunnen ze je altijd bereiken aan de hand van het kofferlabel!

Bagagelabel.nl

Bagagelabel werkt net iets anders dan een gewoon kofferlabel. Niet iedereen vindt het prettig dat zijn gegevens op een kaartje staan. De Trace Me labels van Bagagelabel.nl zijn hiervoor de oplossing. Op een Trace Me label staan geen gegevens maar een code. Wanneer je een Trace Me kofferlabel koopt kun je deze registreren op de website. Op de website laat je je gegevens achter. Wanneer je koffer op het vliegveld wordt gevonden, kunnen de medewerkers de code scannen. Wanneer dit gebeurt, krijg je een sms en een email met het bericht dat je koffer is gevonden en de locatie! Zo kun je de koffer terugkrijgen en zijn je gegevens niet openbaar! Trace Me kofferlabels zijn duurder dan gewone kofferlabels, maar je bent er wel van verzekerd dat je gegevens beschermd blijven.

  • Een set met één Trace Me kofferlabel kost 14,95
  • Een set met twee Trace Me kofferlabels kost 24,95
  • Een set met vijf Trace Me kofferlabels kost 59,95

Tips en opmerkingen

  • Label je koffers voordat je naar het vliegveld gaat en zorg dat ze stevig vastzitten. Zo bespaar je tijd!
  • Wil je online kofferlabels laten afdrukken, dan kost dit ongeveer vier euro per label. Je krijgt over het algemeen korting naarmate je meer kofferlabels bestelt.
  • Kies voor een opvallend kaartje, zodat je je koffer makkelijk kunt herkennen!

Conclusie

Het is erg vervelend als je je koffer kwijt raakt op het vliegveld. Helaas gebeurt dit dagelijks! Om de kans zo klein mogelijk te maken, kun je een kofferlabel aan je koffer bevestigen. Op een kofferlabel staan je persoonlijke gegevens zodat je altijd te bereiken bent als je koffer wordt gevonden. Wil je liever je persoonlijke gegevens beschermen? Dan kun je kiezen voor een Trace Me bagagelabel. In plaats van je gegevens staat er een code op het label. Deze code kan ingescand worden en je ontvangt een sms en email als je koffer gevonden is!