Op vakantie met Corendon

Introductie

De Corendon Group is een internationaal opererende reisorganisatie dat is opgericht door Atilay Uslu en Yildiray Karaer in juli 2000. Het hoofdkantoor staat gevestigd in Lijnden, wat erg dichtbij vliegveld Schiphol is. Aangezien Schiphol het grootste internationale vliegveld van Nederland is, en daarnaast één van de belangrijkste vliegvelden van Europa is, kan je nagaan dat Corendon daar gevestigd is uit strategisch opzicht. Daarnaast hebben ze nog belangrijke kantoren zitten in België en in Antalya, Turkije.

Geschiedenis

Zoals al eerder is aangegeven bestaat Corendon nog maar sinds het jaar 2000, en is dus redelijk snel uitgegroeid tot één van de grootste reisorganisaties van Nederland en Belgë. Corendon staat al enige jaren bekend als specialist in vakanties naar het zonnige Turkije, en daardoor hebben ze hun lijn vluchten ook kunnen uitbreiden naar andere bestemmingen. Zo bieden de verschillende organisaties die tot de Corendon Group behoren verschillende soorten reizen aan voor een betaalbare, maar wel van hoge kwaliteit aan naar bijvoorbeeld het Griekse eiland Kreta, Egypte, Bulgarije en Tunesië.

Verschillende handelsmerken

Wat veel mensen niet weten, is dat de Corendon Group werkt onder vele verschillende soorten handelsmerken, die allen weer apart gefocust en gespecialiseerd zijn in een specifieke doelgroep. Op deze manier krijgen alle doelgroep de aandacht die zij nodig hebben, en is Corendon dus veel groter dan mensen beseffen. Hier onder een lijst met de handelsmerken die werken onder de Corendon Group. ' - Corendon International Travel B.V. / Corendon vliegvakanties Dit is Corendon hun belangrijkste handelskenmerk, en zelfs marktleider in Nederland voor vakanties en reizen naar de Turkse kust en Istanbul.

- Corendon Golf Zoals de naamt zegt, dit onderdeel is gefocust op golf vakanties naar landen zoals Turkije, Tunesië, Griekenland, en Egypte.

- GoFun GoFun is een jongerenreisorganisatie en dus speciaal gefocust op jongeren van 17 tot 28 jaar. Zij organiseren de typische zon, zee, strand en feest vakanties, naar warme vakantiebestemmingen zoals onder anderen Sunny Beach (Bulgarije), Lloret de Mar (Spanje), en Chersonissos (in Griekenland)

- GoMundo Is de directe online verkoper van Corendon, gefocust op de verkoop van pakketvakanties (vluch + accomodatie etc.) en eigen transport vakanties naar bestemmingen binnen Europa, Zuide Amerika en de Caribbean. Jaarlijks verzorgt GoMundo voor 80.000 passagiers een vakantie, en is daarmee één van de belangrijkste online tour operators van Nederland.

- Stip reizen Stip reizen is relatief gezien nog een vrij jong onderdeel van de Corendon Group. Zij zijn gefocust op de 45 jaar en ouder markt en bieden reizen aan over de hele wereld.

- BBI B.V. BBI B.V. is één van de oudste directe verkopers van reizen in Nederland en bied complete reisprogramma's aan, aan Makro en ECI kaarthouders, en telt jaarlijks zo'n 55.000 passagiers.

- Corendon Estate B.V. Dit is onderdeel van Corendon dat gespecialiseerd is in ontroerendgoed. Zij opereren vooral in Bodrum en Alanya om de toenemende vraag van Nederlanders en Belgen naar een tweede huis in het buitenland.

- Corendon Belgium Beltur Voyage Dit is een onderdeel speciaal voor de Belgische markt, en trekt jaarlijks zo'n 40.000 passagiers naar Turkije, Griekenland, Egypte, Tunesië en Marokko.

- Corendon Touristic Dit is een departement gelegen in Antalya, met zo'n 100 werknemers proberen zij met hun professionaliteit van jou veblijf een onvergetlijke vakantie te maken.

Tot slot

Tot slot nog een leuk weetje!: De naam Corendon heeft betrekking op een robijn verwante bordeauxrode mineraal en is afgeleid van het Duitse 'korund'. Bordeauxrood is tevens de huiskleur van Corendon Vliegvakanties en gerelateerd met de kleur van de Turkse vlag.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden