Tips voor het boeken van een jongerenvakantie

Inleiding

Jongeren zijn gemiddeld zestien als ze alleen op vakantie mogen. Over het algemeen is dit de eerste keer in Nederland, omdat de ouders dit een fijner idee vinden. Maar het volgende jaar willen de meeste jongeren graag naar het buitenland! Voor de meeste jongeren zijn maar een paar dingen belangrijk in een vakantie, namelijk zon, zee en uitgaan! Gelukkig is er genoeg keuze, want Europa kent tal van populaire vakantiebestemmingen! Waar moet je op letten als je een jongerenvakantie wilt boeken?

Tips voor het boeken van een jongerenvakantie

Individuele of groepsreis

De meeste jongeren kiezen voor hun eerste buitenlandse vakantie voor een groepsreis. Met een groepsreis vertrek je over het algemeen met een bus naar je vakantiebestemming. Het voordeel van een groepsreis is dat alles goed geregeld is, zoals het vervoer en je accomodatie. Ook worden er tal van uitstapjes georganiseerd! Een ander voordeel is dat je snel en gemakkelijk nieuwe mensen leert kennen! Met een individuele reis heb je meer keuze. Je kunt zelf met één of meerdere personen een bestemming naar keuze boeken. De meeste reisbureaus bieden kant-en-klare reizen aan, zodat je alleen nog maar hoeft te boeken! Op de vakantie zelf heb je alle vrijheid.

Vervoer

De bus en het vliegtuig zijn de meest gebruikte vervoersmiddelen voor een jongerenvakantie. Een busreis is goedkoper dan een vliegvakantie, maar het duurt ook een stuk langer. Voor een busreis hoef je in principe weinig te regelen. Je hoeft alleen maar klaar te staan met je spullen op de opstap plaats. Over het algemeen is zo'n busreis best gezellig, omdat er al een vakantie sfeer hangt! Een busreis is niet bij alle bestemmingen mogelijk. Wil je naar Turkije of Griekenland, dan zal je met het vliegtuig moeten!

Bestemming

De bestemming is natuurlijk het belangrijkst, want je wilt zoveel mogelijk plezier op je vakantie hebben! Populaire landen zijn Spanje, Italië en Griekenland. Over het algemeen is het weer daar warm en zonnig! Er zijn een aantal bestemmingen die er om bekend staan dat het een paradijs voor jongeren is. Zo zijn er veel stranden en uitgaansgelegenheden. Het is één groot feest! Populaire bestemmingen voor jongerenvakanties zijn bijvoorbeeld:

Spanje Spaanse eilanden Griekenland Turkije Italië
Lloret Mallorca Chersonissoss Marmaris Rimini
Malgrat de Mar Ibiza Kos Alanya
Calella Gran Canaria Rhodos

Maar niet alle jongeren zitten op een jongerenvakantie vol feest en drank te wachten! Zeker in het hoogseizoen is het erg druk op de populaire bestemmingen. Houd je wel van strand en uitgaan, maar mag het allemaal wel wat rustiger? Kies dan voor minder populaire landen, zoals:

  • Kroatië
  • Hongarije
  • Bulgarije
  • Tunesië

Accomodatie

De meeste jongeren kiezen voor een appartement. Hier heb je meer vrijheid, plus het is over het algemeen goedkoper dan een hotel. Een hotel staat op de tweede plek! De meeste jongeren willen dat hun vakantie zo goedkoop mogelijk is, maar toch is het aan te raden om op het aantal sterren te letten. Een slecht en vies appartement kan je vakantie aardig verpesten. Je kunt beter iets meer betalen, zodat alles helemaal naar wens is. Een appartement of hotel met drie sterren kun je redelijk noemen. Heb je een leuk appartement of hotel gevonden? Zoek dan even op Google om te kijken of er ergens reacties staan! Sommige reisbureaus laten de accomodaties mooier lijken dan dat in werkelijkheid zijn en Alberto Stegeman kan niet overal langs komen.

Prijs

Jongerenvakanties zijn over het algemeen niet duur. Je hebt de prijs grotendeels zelf in de hand. De prijs wordt bepaald door de bestemming, reis, accomodatie en het aantal dagen. Ook de periode waarin je op vakantie gaat bepaalt de prijs. Een vakantie in het voorseizoen en naseizoen is een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen. Dit kan de helft schelen! In het voorseizoen kun je al een leuke jongerenvakantie boeken voor 300 á 400 euro. In het hoogseizoen betaal je ongeveer 600 á 700 euro. Door op aanbiedingen te letten kun je extra korting krijgen! Bekende acties zijn bijvoorbeeld vroegboekkortingen en lastminute aanbiedingen.

Tips en opmerkingen

  • Zoek altijd informatie op voordat je daadwerkelijk een vakantie boekt. Hoe is bijvoorbeeld het klimaat en wat is er allemaal te doen?
  • Let er op wat de afstand tot het strand of meer is.
  • Verschillende reisbureaus hebben aantrekkelijke acties voor jongeren die na hun eindexamen op vakantie willen!

Conclusie

Voor veel jongeren bestaat de ideale vakantie uit zon, zee en uitgaan! Er zijn tal van mogelijkheden als je een jongerenvakantie wilt boeken. Alle reizen zien er aantrekkelijk uit, maar laat je goed informeren voordat je een vakantie boekt!