Online tickets voor concerten en wedstrijden kopen

Inleiding

De tijd dat je in je slaapzak voor het postkantoor moest liggen is voorbij! Tegenwoordig kun je gemakkelijk online tickets voor concerten en wedstrijden kopen. Dit heeft als voordeel dat je gewoon vanuit je huis tickets kunt bestellen en dat je op je gemak kunt zoeken. Door regelmatig online te kijken of je in te schrijven voor een nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste shows en wedstrijden! Is het betrouwbaar om online tickets te bestellen? En waar kun je tickets kopen?

Online tickets bestellen

Er zijn verschillende evenementen waarvoor je online tickets kunt bestellen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Muziek concerten
 • Festivals
 • Theater
 • Sport wedstrijden

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende sites waar je online tickets kunt bestellen. Allereerst moet je op zoek gaan naar een evenement naar keuze. Over het algemeen kun je gemakkelijk op de site zoeken naar bijvoorbeeld categorie, artiest of datum. Zodra je een evenement naar keuze hebt gevonden, kun je deze selecteren. Je krijgt dan extra informatie te zien plus de mogelijkheden om tickets te bestellen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende data en locaties. Daarna kun je de tickets bestellen. Je vult hierbij je gegevens in en je moet over het algemeen gelijk afrekenen. Hierna zul je de tickets thuisgestuurd krijgen. Bij sommige evenementen krijg je online tickets. Deze krijg je toegestuurd per email en kun je zelf uitprinten. Sommige concerten liggen nog zover in de toekomst dat er nog geen kaarten beschikbaar zijn. In dat geval kun je tickets reserveren, zodat je de eerste bent!

Waar kun je online tickets bestellen?

Er zijn verschillende mogelijkheden als je online tickets wilt kopen. Zo zijn er sites die tickets uit eerste hand verkopen. Je koopt een ticket rechtstreeks en je bent de eerste eigenaar. Je betaalt in dat geval de volle prijs. Er zijn ook sites waar je tweedehands tickets kunt kopen. Dit kunnen opgekochte kaartjes zijn, maar ook tickets van mensen die al een ticket hebben gekocht, maar toch onverwachts niet aanwezig kunnen zijn. Wanneer je hier een ticket koopt, dan koop je dus een tweedehands kaartje. Het voordeel is dat je over het algemeen goedkoper uit bent. Nadeel is dat er een kans bestaat dat je bij populaire concerten en wedstrijden achter het net vist. Een derde mogelijkheid zijn de zogehete veilingsites. Hier kun je bieden op tickets voor evenementen. De bedoeling is natuurlijk dat je zo goedkoop mogelijk een kaartje scoort!

Primaire ticketverkoop

 • TrioTicket. Hier kun je tickets voor theatervoorstellingen, cabaret en musicals kopen.
 • Tickets-event. Hier kun je tickets voor sportevenementen over de hele wereld kopen, zoals Wimbledon en The Open Golf 2012.
 • Ticketbox. Bij Ticketbox kun je voetbalkaartjes kopen van alle Nederlandse competities.
 • Livenation. Livenation is de site als je online tickets wilt kopen voor festivals en concerten.

Ticket marktplaats

Bij Viagogo en Seatwave kun je terecht voor tickets in alle categorieën.

 • Viagogo.
 • Seatwave.

Veilingsites

 • Vakantieveilingen. Op Vakantieveilingen kun je voornamelijk bieden op vakanties en dagjes uit, maar er komen ook feesten en concerten voorbij. Je kunt bijvoorbeeld nu bieden op tickets voor de Toppers.
 • Entreeticket.nl. Ook bij Entreeticket kun je bieden op tickets voor optredens. Zo kun je bijvoorbeeld bieden op een thuisconcert van bekende Popstars of X-factor deelnemers!

Conclusie

Het is reuze handig om online tickets voor concerten en wedstrijden te kopen. Je hoeft niet meer in de rij te staan en bij sommige evenementen is het zelfs mogelijk om je eigen plek te kiezen! Let er wel op of je bij een betrouwbare site tickets bestelt!