Wat is het museum en belevingscentrum corpus

Corpus Oegstgeest: reis door de mens in 2018

Wat_is_het_museum_en_belevingscentrum_corpus-IntroPlaatje.jpg

Corpus is Latijn voor lichaam. Het zal dan ook niet verbazen, dat het museum Corpus over het menselijke lichaam gaat. Maar dan niet op een saaie manier, zoals elders vaak aan de orde is. Neen, museum Corpus is niet een gewoon museum en is alles behalve saai. Corpus is een belevingscentrum voor ouders en kinderen. Dat u niet mag missen. In dit museum maakt u een volledige reis door het menselijk lichaam. Al uw zintuigen komen bij deze reis volop aan bod. Een prachtig doel in een meivakantie of welke vakantie dan ook. Spelenderwijs leert u zo snel uw hele lichaam begrijpen en zult u voortdurend verbaasd staan over hoe alles werkt.

Openingstijden museum Corpus Oegstgeest

De openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 9.30 uur tot 19.00 uur, en op donderdag tot 22.00 uur. In de vakantieperioden is het centrum regelmatig ook op de maandag open. U doet er goed aan, om een bezoek van te voren te reserveren. Zo groot is namelijk de belangstelling voor dit op 14 maart 2008 door Koningin Beatrix geopende museum en belevingscentrum Corpus. Iedereen vanaf de leeftijd van acht jaar mag Corpus bezoeken. En dat doen kinderen dan ook volop.

Het gebouw van Corpus

De reis door de mens in het Corpus duurt circa 55 minuten. U doorloopt tijdens deze reis het hele gebouw. Het gebouw heeft de de vorm van een zittende mens van 35 meter hoog. U begint in de knieholte en eindigt bij de hersenen. Er zijn zeven verdiepingen in deze mens aangebracht verdiepingen, waaronder ook allerlei orgaan theaters die specifiek over een bepaald orgaan uit ons lichaam gaan. In het 5D-Harttheater bijvoorbeeld krijgt u een fantastische reis door het lichaam als rood bloedlichaampje. Bij de hersenen show maakt u de spectaculaire werking van het menselijke brein mee. Niet vanuit een saai boekje, maar echt zoals het in ons lichaam werkt. Alsof u in uw eigen lichaam zit en op een groot avontuur gaat.

Medische infotheek

Er is een medische infotheek, waarin u heel veel informatie vindt op het gebied van gezondheid en het menselijke lichaam. Er zijn talloze animaties te zien, geluid en 3D-effecten. U kunt er gamen en testjes doen, om vooral meer van uzelf en uw lichaam te weten te komen. In de infotheek kunt u bijvoorbeeld ook zien wat er met uw lichaam gebeurt, wanneer er onverhoopt iets in het lichaam misgaat of knapt.

Architect Wolbrand

De architect van het Museum Corpus is Wolbrand van der Vis. Bedenker en initiatiefnemer is Henri Remmers. Vele experts, zoals medici, specialisten, en voeding deskundigen hebben aan een zo precies mogelijke uitbeelding van de werking van het menselijke lichaam meegewerkt. Dat was niet eenvoudig en een grote onderneming. Het Corpus is uniek in Nederland. Uiteindelijk heeft het project maar liefst twintig miljoen euro gekost. Maar dat is het volledig waard.

Waar is het museum Corpus gelegen

Het museum Corpus is vrij eenvoudig te vinden: het museum Corpus ligt aan de A44 in Oegstgeest. Eenvoudig te bereiken met eigen vervoer of het openbaar vervoer.