Toverland

Toverland

Toverland is een pretpark, gelegen in Sevenum te Limburg. Het park is 365 dagen per jaar geopend. De mascotte van het park is Toos Toverhoed, de legende vertelt dat Toos Toverhoed de dochter is van de goede heks Hocus Pocus en de machtige tovenaar Sim sa la Buik. Omdat haar ouders zo goed zijn in toveren, zou je bijna denken, dat ook Toos toveren kan, maar dát kan dit heksenkind jammer genoeg niet. Wèl kan ze heel goed spelen en snoepen!! Daarom hebben haar ouders een heel erg mooi attractiepark voor haar getoverd en na wel 1000 toverspreuken was daar… Toverland!!

Attracties

Toverland bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte bestaat uit twee grote overdekte hallen. Dit verklaart ook ineens waarom Toverland het hele jaar kan geopend blijven. Het tweede gedeelte is het buitengedeelte waarvan er in de winterperiode soms attracties gesloten blijven vanwege het koude weer. Wij zetten je even de bekendste attracties op een rij.

Boosterbike

De Booster Bike combineert het vrije gevoel van het motorrijden en het rijden van een achtbaan. Zittend op een motor wordt men als een raket afgeschoten, waarbij de topsnelheid op ruim 75 kilometer per uur ligt.

Troy

De houten achtbaan Troy. Met een lengte van maar liefst 1.040 meter, een hoogte van 35 meter en een snelheid van ruim 90 km. per uur is deze coaster één van de snelste en grootste houten achtbanen in Europa. Maak zelf alvast een ritje op Troy: Troyritje!

Woudracer

De Woudracer is een verrassende bobsleebaan, waarbij de snelheid door de bestuurder zelf geregeld wordt. Probeer de snelheid op te voeren tot ruim 45 kilometer per uur.

Backstroke

Deze boomstambaan heeft een verrassend vaartverloop, zowel binnen als buiten, met een achterwaartse shoot vanaf 7 meter hoogte en op het hoogtepunt een shoot vanaf ruim 15 meter.

Scorpios

Deze schipschommel, gethematiseerd als een schorpioen, gaat met 42 km/h maar liefst 15 meter de lucht in. De hellingshoek van 75 gradezorgt voor extra ‘airtime’... dus extra kriebels in je buik!

Toverhuis

In het Toverhuis gaan bezoekers - jong en oud - met een Toverstaf in de hand op zoek naar tientallen (verborgen) effecten. Gordijnen gaan open & dicht, een spin verschijnt, het bed beweegt, enz... Hierbij moeten ze een speciale toverspreuk gebruiken.

Praktische informatie

Toverland ligt in Sevenum, aan de Toverlaan 2.

De inkom bedraagt 21 euro voor volwassenen en 12,50 euro voor kinderen kleiner dan 1,20 meter. Wie tickets boekt via de website krijgt een leuke korting. Er zijn ook speciale tarieven voor groepen.

Het park is het hele jaar geopend van 10 tot 18 uur.

Conclusie

Het binnengedeelte van Toverland bestaat vooral uit enkele kermisattracties en indoor speeltuinen. Het park is dan ook in de eerste plaats op jonge kinderen gericht. Met de komst van enkele grotere en spectaculaire attracties, zoals in de rubriek hierboven, is Toverland ook een bezoekje waard voor tieners. Zelfs volwassenen kunnen zicht met achtbanen zoals Troy of Boosterbike stiekem amuseren. Het park biedt dus voor ieder wat wils aan en is zeker een aanrader voor een dagtrip naar Limburg.