Walt Disney's Magic Kingdom

Magic Kingdom

Disney's Magic Kingdom is het eerste park dat opende in Disney World in Florida. In dit park, zelf ontworpen door Walt Disney, komen de Disney verhalen tot leven. Het is een droom voor elk kind maar ook volwassenen kunnen zich er prima amuseren. Vanop de parking kan je het park enkel bereiken via een boottocht of een ritje met de monorail. Dit verhoogt het gevoel dat je echt naar een andere wereld reist. Magic Kingdom bevat meer dan 50 attracties, hoog tijd om er enkele te ontdekken.

Main Street

Je kan het park enkel betreden via Main Street. Deze straat vol oude amerikaanse huisjes bevat informatiestanden, tentoonstellingen en veel winkeltjes. Er hangt een unieke sfeer maar de meeste bezoekers snellen toch door naar de grote rotonde voor het kasteel van Assepoester. Van hieruit kun je het hele park bereiken. Het park is in verschillende landen verdeeld, elk met een eigen thema. Vele pretparken zullen later dit principe toepassen.

Fantasyland: Hier komen de bekendste sprookjes tot leven.

Adventureland: Avontuur, wilde beesten en piraten tref je allemaal aan in deze jungle. Frontierland: Het wilde westen vind je in Frontierland.

Liberty square: Dit gebied straalt de sfeer uit van het zuiden van de USA. Bezoek zeker in het Haunted Mansion met zijn 999 geesten.

Tomorrowland: Hier staat alles in het teken van de toekomst en technologie.

Mickey's toontown: Dit gebied was eigenlijk het dorpje van Micky Mouse, wegens een grote uitbreiding van Fantasyland wordt dit gebied heringericht en opgenomen bij Fantasyland.

Sprookjes

Disney staat bekend om zijn sprookjes. In het hele park kan je dan ook op de foto met Mickey en zijn vriendjes. Aan de ingang zijn er gratis kaarten van het park te verkrijgen. Daar staan de plaatsen en uren op waar je de disney figuren kan vinden. Tijdens de dagelijkse parades zie je ze allemaal in één keer. Zeker een aanrader voor kinderen. Wie de films tot leven wil zien komen maakt best een ritje in Dombo, de vliegende olifant of Winnie the pooh. Ook met Peter Pan of Pinokkio kun j emee op avontuur.

Films

De meeste attracties in pretparken zijn gebaseerd op één of andere film. Bij Disney hebben ze dit eens omgedraaid. Pirates of the Carribian (Johhny Depp) en The Haunted Mansion (Eddy Murphy) zijn beiden gebaseerd op een attractie uit het Magic Kingdom.

Mountains

De spectaculairste rides zijn de 3 bergen die boven het Magic Kingdom uitsteken. Space Mountain is een indoor rollercoaster die je de ruimte in schiet. Big Thunder Mountain is een op hol geslagen mijntrein. Splash Mountain is een boottochtje dat eindigt in een enorme splash en met enkele verrassingen onderweg.

Tips

  • Er wordt vooral fast food aangeboden in het park, maar wie lekker wil eten in het gezelschap van echte prinsessen moet naar "Cinderella's royal table".

Reserveer wel even op Main street aan de info stand.

  • Gebruik zeker de Disney Fast pass om minder lang aan te schuiven.
  • Voor goede plaatsen voor de parade en het vuurwerk moet je op tijd plaats zoeken, tijdens deze evenementen zijn er wel geen lange wachtrijen aan de grote attracties.
  • Onder het park zijn er kilometers lange ondergrondse gangen voor het personeel. Dit voorkomt dat bv. sneeuwwitje via Frontierland naar haar plaats moet wandelen. Je kan deze gangen bezoeken tijdens een rondleiding.
  • Bezoek voor prijzen en evenementen zeker eens de Disney website.

Wishes

Elke avond eindigt met de prachtige vuurwerkshow "wishes". Dit mag je echt niet missen.

Een dag in Magic Kingdom: klik hier