Walt Disney's Animal Kingdom

Animal Kingdom

In vele Disney films spelen dieren een belangrijke rol. In Disney World in Florida hebben de dieren hun eigen themapark gekregen, Animal Kingdom. Dit park is gewijd aan de dieren van vandaag die de hoodrol spelen in vele disney klassiekers, uitgestorven dieren zoals dinosauriërs en mytische dieren zoals draken en de Yeti. Het park werd geopend in 1998 en is het nieuwste park van Disney World. Met zijn 200 hectare is het ook het grootste park.

Diervriendelijk

Disney kreeg hopen kritiek bij het ontwerpen van dit park. Dierenactivisten en andere organisaties vressden dat het het een zoveelste dierentuin zou worden waar de dieren als circusact gebruikt zouden worden. Bij de opening werd echter duidelijk dat alles werd gedaan om de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te laten leven. Disney laat ook de bezoekers een kijkje achter de schermen nemen. Het valt ook op dat Disney nergens gebruik maakt van hekwerk of kooien. Alle omheiningen zijn op een natuurlijke wijze geïntegreerd in het landschap. Dit is zowel voor de dieren als de bezoekers veel aangenamer. Ook vuurwerkshows of extreem luide attracties vind je niet in Animal Kingdom.

Tree of Life

Dit is het icoon van Animal Kingdom. Deze kunstmatige afrikaanse boom zag je al in de Lion King film. In de stam van de boom zijn in reliëf honderden diersoorten gekapt. Binnenin de boom vind je een bioscoopzaal waar de 4D film 'a bug's life' wordt gespeeld. De Tree of life staat centraal in het park en van hieruit kan je naar verschillende themagebieden zoals Africa, Asia en Dinoland USA.

Zeker zien

  • In het Afrika gedeelte vind je het dorpje Harambe. Je kan hier in een jeep stappen en een echte safari beleven. Hier zie je pas hoe groot het park eigenlijk wel niet is. Op een half uurtje zie je honderden dieren op een echte savanne en in hun natuurlijke habitat.
  • In Asia krijg je het gevoel alsof je echt in de jungle bent beland. Naast een spectaculaire wildwaterbaan vind je hier ook Expedition Everest. In de Himalaya gebergte kom je oog in oog te staan met de Yeti, een rollercoaster die vol verrassingen zit en voor-en achterwaarts gaat.
  • Dinoland USA bevat enkele attracties die gebaseerd zijn op dinosauriërs. In 'Dinousaur' reis te terug in de tijd, net voordat een meteoriet inslaat op de aarde. Ook een musical naar het verhaal van Finding Nemo speelt er in het theater.
  • In camp Minnie-Mickey kunnen de kids hun favoriete disney dieren begroeten. Er is ook dagelijks een parade met alle figuren. Hier kun je ook naar het Festival of the lion king gaan kijken, een wervelende show naar het verhaal van Simba.

Tips

  • Bezoek dit park vroeg, Florida heeft een heet klimaat en in de namiddag gaan de meeste dieren slapen. probeer zeker de Kilimanjaro safari eerst te doen, hier vormen er zich ook ellenlange rijen als het druk wordt.
  • Geniet ook eens van de natuur en alle kleine details die Disney in dit park heeft gestoken. Er zijn tal van rustige plekjes waar je even kan uitblazen.
  • Bezoek de Animal Kingdom lodge, een prachtig hotel langs het park waar de kamers uitzicht hebben op de savanne. Er zijn ook 2 lekkere en beroemde afrikaanse restaurants.

Conclusie

Animal Kingdom is een prachtig stukje natuur in Disney World met een mix van Disney magie en spectaculaire attracties. Bezoek de Disney website voor meer informatie omtrent tickets en openingsuren.

Maak een ritje op Expedition Everest: Ride