Movie Park Germany

Movie Park Germany

Movie Park is een pretpark gelegen in Duitsland, in de gemeente Bottrop. Het park opende in 1996 onder de naam Warner Brothers Movie World. De meeste attracties hadden een naam en thema gebaseerd op bekende Warner Brothers films zoals Batman, Gremlins, Wild wild west, Lethal weapon en andere. Het kindergedeelte haalde zijn inspiratie bij de bekende Loony Tunes. In 2004 werd het park overgenoen door Starparks, een andere pretparkuitbater. Deze had geen rechten op de Warner Bros films dus kregen de attracties nieuwe thema's. In 2006 werd het park opnieuw overgenomen door de keten Parques Reunidos. Hierdoor mochten terug licenties voor oa. Nickelodeon, Shrek en X-men gebruikt worden. Het park heeft een update gehad sinds de overnamen maar straalt vooral vergane glorie uit.

Tripverslag

Ik trok op de eerste schooldag van het jaar naar Movie Park. Het was er zeer rustig en al bijna tien jaar geleden dat ik het park nog had bezocht. De inkomprijs bedraagt 32 euro voor een volwassene en 27 euro voor kinderen. Kids onder de drie jaar mogen gratis binnen. Voor de parking betaal je 5 euro.

Wat me direct opviel was de staat van de parking, die door onkruid overwoekerd was. De kaartenverkoop verliep vlot en na het betreden van het park volgde een tweede slechte revaring. De staat van de toiletten aan de ingang was erbarmelijk. Maar naar een pretpark ga je voor de attracties en tijdens mijn vorig bezoek viel dat toch goed mee.

Maar ook hier was de ontgoocheling groot. Vele gebouwen staan leeg en zijn vervallen. Overal zijn roestplekken zichtbaar en blakert de verf af. Het filmthema is soms ver te zoeken wat toch zonde is voor een Movie Park. Het nieuwe kids gedeelte heeft een groot aantal nieuwe kermisattracties. Voor kinderen is het wel leuk maar zulke rides vind je op de kermis ook. Van een pretpak verwacht je toch iets meer.

Een mens krijgt ook honger van rond te wandelen maar ook hier moet je hard zoeken om iets lekkers te vinden. Het buffetrestaurant dat we bezochten was ongezellig en het stonk er gewoon. Het algemene probleem in dit park is simpelweg het onderhoud. Je krijgt soms de indruk in een vervallen park rond te lopen. Hoog tijd voor een grote opkuis dus.

Grootste attracties

  • De allereerste houten achtbaan van Duitsland (Wild Wild West) stond in mijn geheugen gegrift als één van de beste rides in het park. Nu hoorde ik van ver al een scherp piepend geluid. Dit bleken de treintjes te zijn van deze coaster die razen over een volledig verroeste track. Bovendien wordt je danig door elkaar gerammeld zodat je met het gevoel van een pak slaag uit de coaster komt.
  • Een andere coaster die de niets zeggende naam MP-express draagt zorgt ook voor een bijna-hersenschudding. Het is duidelijk dat deze twee coasters hun beste jaren hebben gehad.
  • Het park bevat ook 2 mooie waterattracties. Eén ervan die vroeger als thema 'neverending story' had was gesloten voor het publiek. De attractie 'Alien encounter' heeft gezien de stank en het verval binnenin dringend een opknapbeurt nodig.
  • Ik kan zo nog wel even doorgaan maar er zijn ook goede dingen zoals de nieuwe 4D show 'shrek' of de High fall, al kan deze ook wel een likje verf gebruiken.
  • NIEUW!!! In 2011 werd de nieuwe indoor rollercoaster "Van Helsing's Factory" geopend. In het gebouw van de voormalige "gremlins' attractie ga je nu op een vampierenjacht door het donker.

Conclusie

Wie een aangenaam dagje pretpark wil beleven rijdt volgens mij best niet naar Movie Park. Gezien het gebrek aan onderhoud en de versleten attracties is dit park volgens mij de 32 euro inkom niet waard. Het filmthema is in vergelijking met vroeger ook ver te zoeken en er dringend nood aan vernieuwing. Met topparken in de buurt zoals Disneyland, Phantasialand of de Efteling kan je beter daar naartoe trekken. Wie toch naar Movie Park trekt kan nadien ook een tussenstop houden in Centro, een groot en gezellig shopping center in Oberhausen. Je leest er meer over in dit artikel.