Met korting naar een pretpark

Inleiding

Een dagje uit naar een pretpark met het hele gezin kost een hoop geld. Voor een toegangskaartje voor het pretpark naar keuze ben je al snel 15 tot 20 euro kwijt. Ben je met twee volwassenen en bijvoorbeeld drie kinderen, dan kost het je misschien al 100 euro om alleen het pretpark binnen te komen. Voor een hoop mensen is dit een berg met geld. Gelukkig zijn er manieren om met korting naar een pretpark te gaan. Deze korting kan soms wel oplopen tot 50%! Goed voor je portemonnee dus. Lees hier hoe je met korting naar een pretpark kan gaan.

Met korting naar een pretpark

Bezoek de site van het pretpark

Als je normaal naar een pretpark gaat koop je de tickets aan de deur. Je betaalt dan de volle prijs voor het pretpark. Bij veel pretparken kan je de tickets online kopen op hun site. Je bestelt de tickets van je pretpark naar keuze en je krijgt ze thuis gestuurd. Bij andere pretparken krijg je een email bericht en moet je de kaarten uitprinten. Wanneer je de tickets van het pretpark online bestelt krijg je vaak rond de twee euro korting op een kaartje. Een ander voordeel is dat je niet in de rij hoeft te staan bij het pretpark.

Speciale acties

De pretparken moeten het vooral hebben van de lente en zomermaanden. Ze hopen dan veel bezoekers naar hun pretpark te trekken. Om klanten te trekken maken ze extra veel reclame en geven ze korting op hun toegangskaarten. Je kan de korting bijvoorbeeld bij elkaar sparen door bepaalde producten te kopen. Ook zie je veel acties waarbij je het tweede toegangskaartje voor de halve prijs krijgt. Houd hiervoor de acties van verschillende supermarkten in de gaten. Een andere manier om korting op de toegangskaarten van een pretpark te krijgen is door de korting bij elkaar te sparen door spaarprogramma's zoals Air Miles. Wanneer je genoeg punten bij elkaar hebt, kan je met flinke korting naar een pretpark.

Pretparken promoten elkaar

Sommige pretparken maken reclame voor elkaar. Je bezoekt het ene pretpark en je kan bij dit pretpark heel goedkoop tickets kopen voor andere pretparken. Je krijgt op deze manier veel korting op een pretpark. Je wordt als het ware beloond om pretparken te bezoeken. Wanneer je bij het ene pretpark bent, let er dan eens op bij welke andere pretparken je korting kan krijgen. Een andere tip is om iemand anders kaarten voor jou mee te laten nemen. Stel je weet van een kennis dat hij pretpark A gaat bezoeken, vraag hem dan eens om op te letten of ze kortingskaarten verkopen van het pretpark waar jij graag naartoe wilt.

Pretpark abonnement

Wanneer je echt fan bent van een pretpark, dan wil je hier misschien wel meerdere keren per jaar heen. Als je iedere keer een kaartje voor dit pretpark moet kopen, dan ben je veel geld kwijt. Een manier op korting te krijgen is om een abonnement op dit pretpark te nemen. Voor een vast bedrag kan je zo vaak als je wilt naar dit pretpark. Sommige pretparken combineren een abonnement. Zo kan je bijvoorbeeld met een abonnement meerdere pretparken bezoeken.

Tussenpersonen

Wanneer je een beetje op internet rondsurft, zal je verschillende internet sites tegenkomen die tickets voor pretparken aanbieden. Ze bieden deze tickets met korting aan. Omdat deze sites de tickets groot inkopen en reclame voor het pretpark maken, kunnen ze kaarten met korting aanbieden.

Leeftijd

Kinderen en senioren krijgen vaak korting bij pretparken. Je kunt hier je voordeel mee doen door hier rekening mee te houden. Ben je 54? Wacht dan nog een jaartje tot je 55 bent. Jonge kinderen mogen vaak gratis een pretpark in! Ga dus nog snel een keertje voor zijn of haar verjaardag!

Conclusie

Eigenlijk kan je iedere pretpark met korting bezoeken. Door speciale acties of abonnementen kan je veel korting krijgen op de toegangskaarten. Maar ook door je ticket online te kopen kan je al een paar euro korting per ticket krijgen. Het is zonde van je geld om de volle pond te betalen. Een pretpark bezoeken kan al duur genoeg zijn, dus het is altijd fijn als je korting kan krijgen.