Ferrari World

Ferrari World

In Abu Dhabi is het grootste en duurste indoor pretpark ter wereld geopend. Ferrari World staat helemaal in het teken van het bekende sportwagenmerk Ferrari. Het park beslaat een totale oppervlakte van 200.000 vierkante meter en kost volgens Ferrari 400 miljoen dollar. Net zoals al de rest in Abu Dhabi is alles groots opgezet. Een inkomticket heb je vanaf 44.5 euro. Je leert er alles over Ferrari en ervaart de unieke sfeer van formule 1 en racewagens.

Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van het gelijknamige Emiraat. Het is één van de zeven Emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Na Dubai is Abu Dhabi het grootste Emiraat van de zeven met zijn 1.16 miljoen inwoners. De belangrijkste bron van inkomsten voor de Emiraten is olie. Miljarden olie dollars worden nu geïnvesteerd in grote projecten die ook toeristen en investeerders naar de Emiraten moeten lokken. Het weer is er altijd goed, dikwijls zelfs te heet. Maar als de olievoorraad ooit op is, beschikken de Emiraten over alle nodige accomodatie om miljoenen toeristen te ontvangen.

Yas Island

Ferrari World ligt op Yas Island. Dit is een prestige project in Abu Dhabi. In 2007 begon men met de bouw van dit entertainment gebeid. Het totale gebied ligt op een oppervlakte van 25 vierkante kilometer. Op het domein worden verschillende verschillende attracties gebouwd. Naast Ferrari World plant men nog andere attractieparken. Er ligt ook een jachthaven, een golfterrein, een volledig verlicht formule 1 circuit en 7 thema hotels. De bouwwoede van de sjeiks gaat momenteel nog altijd verder.

Attracties

Het park op zich is al een fantastisch gebouw. Waarom overdekt met zo'n mooi weer zal je denken maar dat is net de reden. De temperaturen kunnen er zo hoog oplopen dat het niet doenbaar is om een dagje in een pretpark rond te lopen. Daarom werd alles overdekt als bescherming tegen de brandende zon, inclusief airconditioning.

De topattractie van Ferrari World is ongetwijfeld 'formula rossa'. Dit is niet zomaar een achtbaan. Het is de snelste achtbaan ter wereld met een topsnelheid van maar liefst 240 kilometer per uur. De bezoekers nemen plaats in een replica van een Ferrari F430 spider en racen tegen mekaar. Ze krijgen 4.8 G te verwerken. De snelheid is zo hoog dat je een veiligheidsbril tegen de wind moet dragen. Hier ervaar je hetzelfde als echte formule 1 piloten, alleen wordt je nog eens 52 meter de lucht in gekatapulteerd.

Er staan in Ferrari World nog enkele thrill rides en familie attracties.Verder staan er allerhande historische Ferrari's en kan je een blik werpen op hoe het er aan toe gaat in een echte 'paddock'. Je kan ook een kijkje nemen in een levensgrote Ferrari motor. Ook voor kinderen zijn er enkele attracties.

Er zijn verschillende shops en enkele restaurants. Hier werken 4 Italiaanse chefs met een Michelin ster.

Fun Facts

  • Het Ferrari logo op het dak is met zijn 65 meter het grootste ter wereld
  • In het dak zit meer dan 12000 ton staal, de Eifeltoren heeft er 7000
  • Er zijn 1200 eetplaatsen voorzien in Ferrari World
  • Er staan 663 palmbomen langs de rollercoasters
  • Er passen 7 voetbal velden in de overdekte hal

Website Ferrari World

Ferrari World