Wat kan je zien in het Zuiderzeemuseum

Inleiding

Wat kan je zien in het Zuiderzeemuseum ? Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen bestaat uit het museum en het museumpark waar het hele jaar door exposities en evenementen worden georganiseerd zowel binnen als buiten. Waarbij moderne ontwikkelingen worden getoond op grond van kunst en cultuur.

Museum

In het museum is onder andere diverse oude houten schepen uit Europa te zien in de Schepenhal, waar je tussendoro kunt lopen en de geur van de geschiedenis op kunt snuiven. Deze schepen behoren tot de meest bijzondere stukken van de verzameling van de Zuiderzeemuseum. Verder is er een monument gemaakt van honderden scherven huishoudelijk porselein, die zo lijkt door de wanden en uit de muur vereist.

Tentoonstelling

Van 22 maart t/m 22 november 2009 is de tentoonstelling Gejaagd door de wind te bezichtigen die bestaat uit werk van tientallen spraakmakende Nederlandess modeontwerpers, sylisten, fotgrafen, sieraden en accessoireontwerpers.

Jubileum

Het Zuiderzeemuseum viert inmiddels al zijn 60 jarige jubileum en daarom worden er diverse activiteiten georganieseerd van 22 maart t/m 22 november 2009 zie het jubileumoverzicht

Museumpark

In het museumpark staan diverse authentieke panden uit het voormalig Zuiderzeegebied waar tussen 28 maart t/m 25 oktober ambachtslieden hun ambachten uitoefenen. Beleef de sfeer uit de tijd van het voormalig zuiderzeegebied. Wandel door :

  1. De kerkbuurt
  2. De stadsgracht
  3. Het natuurgebied
  4. Het vissersdorp
  5. De polder
  6. De Markerhaven

Links

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen