Leuke musea om met kinderen te bezoeken

Inleiding

Musea: Nederland is er rijk aan. Er zijn tal van musea die leuk zijn om met kinderen te bezoeken. In sommige musea mag je zelfs dingen aanraken en laten kinderen dat nu net leuk vinden. Bezoek dus eens een museum in de vakantie of gewoon tijdens een weekend. Museumbezoek kan altijd, is bovendien leuk en altijd leerzaam.

Museum

Onderstaand een opsomming van een aantal leuke musea in Nederland om met kinderen te bezoeken.

Nemo

In sciente center Nemo mag je overal aankomen, sterker nog je moet alles aanraken. Nemo is een museum dat te maken heeft met technologie en alles daarom heen. Je kunt hier heel veel zien en bovenal ook doen. Er zijn demonstraties, films en workshops om te bekijken. Zelf kun je ook dingen testen, proefjes doen etc om te kijken hoe alles werkt. Nemo ligt in Amsterdam boven de IJtunnel en is goed te bereiken ook met het openbaar vervoer.

Maritiem Museum

Het Maritiem Museum ligt in Rotterdam en heeft steeds nieuwe tentoonstellingen. Het Maritiem Museum is een groot museum dat gaat over de scheepvaart. Naast het museum ligt de bijbehorende Buffel. Hier kunnen de kinderen zien hoe alles werkte vroeger op een schip. Daarnaast heeft het Maritiem Museum professor Plons. Professor Plons is uitermate geschikt voor kinderen van vier tot tien jaar. Ze kunnen hier veel dingen ondernemen van maaltijden maken in de kombuis tot laden en lossen van schepen.

Legermuseum

Het Legermuseum ligt in delft en is leuk om te bezoeken. Het legermuseum heeft een permanente tentoonstelling en voor een gedeelte een wisselende tentoonstelling. Voor de kinderen is er nog een extra gedeelte waar ze hun krachten kunnen testen. Ze kunnen bovendien ervaren hoe het is om zelf een ridder te zijn. Alle kinderen die het legermuseum bezoeken kunnen op bepaalde tijdstippen per dag meedoen met een echt riddertoernooi met ridders en jonkvrouwen.

Naturalis

Naturalis is een museum dat ligt in Leiden. Naturalis heeft een grote collectie dieren in huis, veel edelstenen en andere gesteenten en fossielen. Bovendien is er een groot skelet van een Camarasaurus te bewonderen. Naturalis heeft een vaste tentoonstelling. De bekendste daarvan is de Oerparade met veel opgezette dieren.

Open Lucht museum

Het Open Lucht museum is een museum dat ligt in Arnhem. Het Open Lucht museum gaat over de geschiedenis van Nederland en veel boerderijen, huisjes, een oude school, winkeltjes en molens zijn te bezichtigen. Er rijdt zelfs een tram om je van de ene plek naar de andere te brengen.

Aviodrome

Het Nationaal Luchtvaartmuseum Avioidrome is een museum dat gaat over de luchtvaart. Het ligt in Lelystad. Wil je oude vliegtuigen zien of een dagje piloot zijn, ga dan naar Aviodrome. Er is zelfs een vliegtuigsimulator.

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum ligt in Utrecht en is leuk om te bezoeken als je in treinen en de geschiedenis van treinen bent geïnteresseerd. Het is een leuk museum om met de kinderen te bezoeken. Treinen spreken toch altijd tot de verbeelding van kinderen. De stoomtrein, de Orient Express, een ritje met een treintje, boevenspoor, tunnel: het is er allemaal te bewonderen of te beleven.