Welke musicals draaien er

Inleiding

Musicals zijn enorm populair in Nederland. Het staat garant voor een avond voor gezelligheid. Musicals zijn voor iedereen: jong, oud, man of vrouw. Een musical is een soort theaterstuk waarin een verhaal wordt verteld door middel van teksten en muziek, afgewisseld door liedjes en dans. Ook worden er vaak opvallende kostuums en decors gebruikt. Alles wordt uit de kast gehaald om van een musical een groot spektakel te maken. Hieronder een overzicht van de bekendste musicals die op dit moment draaien.

Musicals die op dit moment draaien

  • Ciske de rat. Deze musical draait om de jongen Ciske. Ciske wordt de rat genoemd door zijn moeilijke karakter. Hij is een jongen vol problemen. Hij is al van meerder scholen gestuurd en maakt moeilijk vrienden. Het is een echt straatschoffie. In de musical zie je ook de volwassen Ciske. Deze laat zien hoe zijn leven nou is en hoe hij op zijn jeugd terugkijkt. Deze musical is een groot succes en is nog even te zien in de theaters (namelijk tot 29-11-09). De bekendste ster die er in mee speelt is Danny de Munk. Hij speelt nu de volwassen Ciske de rat en jaren geleden de jonge Ciske de rat.
  • Joseph. De musical Joseph vertelt het verhaal van Jozef. Hij is zijn vaders lieveling, dit tot jaloezie van zijn elf broers. Ze verkopen hem als slaaf. Jozef eindigt zelfs in de gevangenis, maar hij heeft één groot talent. Hij kan namelijk dromen uitleggen. Wanneer de Farao van Egypte nare dromen heeft, laat hij Jozef komen om ze uit te leggen. Jozef geeft de farao advies en als dank wordt hij tot onderkoning gekroont. Maar wat als zijn broers hem dan om hulp vragen?
  • Mamma Mia. Deze musical zit vol heerlijke liedjes van ABBA. Het verhaal gaat om Donna en haar dochter Sophie. Sophie gaat binnenkort trouwen en wilt graag worden weggegeven door haar echte vader. Maar haar moeder had 22 jaar geleden drie verschillende liefdes, dus aan Sophie de taak om uit te vinden wie haar echte vader is. Deze musical is geweldig door het hoge meezing gehalte.
  • Roodkapje. Het verhaal van Roodkapje kent iedereen, maar deze musical gaat nog een stapje verder. Je krijgt te zien hoe de liefde opbloeit tussen roodkapje en haar redder de jager.
  • West side story. De musical West side story is al 50 jaar oud. Dit maakt deze musical tot een klassieker. Het verhaal is een moderne bewerking op Romeo en Julia. De hoofdrolspelers Tony en Maria zijn lid van verschillende straatbendes. Toch worden ze verliefd op elkaar. Dit geeft uiteraard veel problemen!
  • Disney musical Sing-a-long. Deze musical zit vol gezellige en bekende liedjes uit verschillende disneyfilms, zoals aladdin, the lion king en tarzan. Deze musical is ook erg leuk voor jongere kinderen omdat er ook voor hun veel bekende liedjes bijzitten.
  • Hairspray. Dit is een nieuwe musical. Het verhaal speelt zich af in de jaren 60. Op tv is er een show genaamd de The corny collins show. In deze show kunnen mensen hun danstalent laten zien. Voor veel meisjes is dit een grote droom, waaronder ook Tracy Turnblad. Ze is wat steviger dan de gemiddelde danseres, maar daar laat ze zich niet door tegenhouden. Ze krijgt een plaatsje in de show, maar haar grootste concurrente Amber is daar niet blij mee. Ze gaan de strijd met elkaar aan om de befaamde kroon van de Miss Auto show te bemachtigeen.

Verwachte musicals

Mary Poppins (vanaf maart 2010).

Mega Mindy de musical (2010/2011).