Koninginnedag vieren in Amsterdam 2011

Inleiding

Nog even geduld, maar dan is het weer 30 april 2011. Dit betekent Koninginnedag! Voor veel mensen is dit een reden om er op uit te gaan en lekker te feesten. Een poplaire stad om dat te doen is Amsterdam. In Amsterdam worden op allerlei plekken evenementen en activiteiten georganiseerd. Hier komen altijd veel mensen op af. Het is natuurlijk even afhankelijk van het weer, maar Amsterdam hoopt toch weer ruim 800.000 feestgangers te verwelkomen. Het bekendste evenement is toch wel Radio 538 op het Museumplein. Tussen 12.00 en 21.00 kan je van verschillende artiesten genieten die komen optreden. Maar er is nog meer te doen op Koninginnedag in Amsterdam. Wat is er allemaal te doen in Amsterdam op Koninginnedag 2011?

Koninginnedag 2011 in Amsterdam

Er is met Koninginnedag van alles te doen in Amsterdam. Voor iedere leeftijdsgroep is er wel een festiviteit. Voor gezinnen is het leuk om de vlooienmarkt en de kermis te bezoeken. Terwijl er voor jongeren allerlei muziekevenementen met bekende artiesten zijn. Hieronder de grootste en bekendste festiviteiten. Wat is er allemaal te doen in Amsterdam?

Radio 538 Museumplein

Het bekendste evenement is misschien wel op Museumplein. Radio 538 organiseert al jaren een feest met allerlei optredens van bekende artiesten en het is nog gratis ook. Gemiddeld komen er zo'n 300.000 feestgangers naar het Museumplein. Het Museumplein is groot genoeg voor iedereen. Voor het podium kan je de artiesten goed zien, maar wanneer je lekker wilt relaxen, dan kan je verderop in het gras gaan zitten. Radio 538 op het Museumplein is van 12.00 tot 21.00. Er komen verschillende artiesten zoals:

 • Di-rect
 • Lasgo
 • Gerard Joling
 • Sander van Doorn
 • R.I.O

Slam! FM Rembrandtplein

Nog meer muziekspektakel in Amsterdam! Ook Slam FM organiseert een feest. Dit evenement is van 12.00 tot 20.00. Ook op het Rembrandtplein kan je genieten van optredens van verschillende artiesten, zoals:

 • DJ Jean
 • Quintino
 • Jeugd van Tegenwoordig
 • Leonie Meijer
 • Shary-Ann

Thorbeckeplein

Wanneer je meer van Hollandse muziek houdt, dan is het Thorbeckeplein zeker een bezoekje waard. Radio NL en verschillende Nederlandse artiesten gaan er samen een echt Hollands feestje van bouwen met allerlei bekende hits.

Vrijmarkt Vondelpark

Behalve alle muziekevenementen is er natuurlijk nog meer te doen in Amsterdam op Koninginnedag. Wat is een Koninginnedag zonder rommelmarkt? In het Vondelpark kom je allerlei verschillende kraampjes tegen, maar misschien vind je het leuk om zelf je spullen te verkopen? Het Vondelpark is de plek om lekker met je gezin over heen te wandelen.

Vrijmarkt Jordaan

Kan je niet genoeg krijgen van de vrijmarkten? Dan kan je ook een kijkje nemen in de Jordaan. Ook hier vind je allerlei kraampjes, misschien kom je nog wel wat leuks tegen voor een mooi prijsje!

Kermis op de Dam

Ook leuk voor jong en oud is de kermis op de Dam. Je vindt er allerlei bekende attracties zoals:

 • Draaimolen
 • Reuzenrad
 • Zweefmolen
 • Spookhuis

Als je honger hebt, kan je een lekkere suikerspin of oliebol kopen. En we moeten natuurlijk niet de grijpautomaten, schietkraam en boksbal vergeten.

Conclusie

Er is van alles te beleven in Amsterdam op Koninginnedag. Jong en oud hoeft zich niet te vervelen. Omdat er ieder jaar veel bezoekers worden verwacht, wordt aangeraden om met het openbaar vervoer naar Amsterdam te komen. Je kan met de trein heel gemakkelijk de stad bereiken. Vandaar wordt aangeraden om verder te voet, met de tram of metro te reizen. Gezellige Koninginnedag toegewenst!