De mooiste trouwlocaties voor bruiloften en recepties

Trouw locaties in het Buitenland

Een van de meest bijzondere locaties om in het buitenland in het huwelijk te treden, is de zoutmijn Wieliczka, in het gelijknamige dorp in Polen. De zoutmijn staat sinds 1978 op de Wereld erfgoed lijst van de Unesco. Wieliczka is een dorpje in het zuiden van Polen met weinig inwoners, maar met heel veel toeristen vanwege de zoutmijn. Toen mijn vriendin en ik er vorig jaar waren om het huwelijk bij te wonen van goede vrienden van ons, waren wij erg onder de indruk van deze zoutmijn.

Trouwen in Polen

Als het trouwen bijzonder mag zijn...

Trouwen in een Poolse zoutmijn

Wat maakt deze zoutmijn zo bijzonder?

Op ongeveer 300 meter onder de grond bevinden zich grote ruimtes en vertrekken. Alles is uitgehakt uit het zout, met als hoogtepunt een enorm grote zaal ter grootte van zo ongeveer een normale kerk! Deze grootste zaal heet de Saint Kinga Kapel. (Zie foto). Het is erg indrukwekkend. In deze enorme zaal vond de trouwpartij plaats.

Het klinkt wellicht in eerste instantie niet zo heel romantisch, trouwen in een zoutmijn. Doordat er goede sfeerverlichting is aangebracht, is het echter een fantastische locatie voor een huwelijksplechtigheid. Je kunt je ook nauwelijks voorstellen dat alles van zout is. De banken en stoelen zijn van zout, het complete altaar is van zout, zelfs de kroonluchters zijn van zout. De mijnwerkers die dit tot stand hebben gebracht (al enkele eeuwen geleden), hebben echt iets prachtigs gemaakt.

Toen we tijdens de rondleiding (een dag voor het huwelijk) vroegen of hier veel mensen in het huwelijk treden, vertelde de gids dat het inderdaad een enorm populaire trouwlocatie is. We keken elkaar aan en dachten “natuurlijk zegt ze dat”. Na de huwelijks ceremonie hebben wij aan deze uitspraak van de gids geen seconde meer aan getwijfeld. Wat een prachtige locatie om te trouwen. Elke keer als wij weer de foto’s zien van die dag, zijn wij opnieuw onder de indruk van de zoutmijn als trouwlocatie. Bovendien leeft het ook bij vrienden die dezelfde bruiloft hebben meegemaakt, want meerdere keren per jaar komen de verhalen over dat ene huwelijk in de Poolse zoutmijn weer naar boven. Wij hebben met een groep vrienden zelfs al het idee om er sowieso nog een keer terug te gaan. Mocht jij er binnenkort naar toe, laat dan even een reactie achter. Wellicht zijn wij er in dezelfde periode ook!

Tips over trouw locaties

De Poolse zoutmijn in Wieliczka wordt behalve als trouw locatie ook gebruikt voor het houden van (kunst)tentoonstellingen. Er worden zelfs concerten gegeven in de zoutmijn. De akoestiek is er zeer goed. Ken jij ook een bijzondere locatie? Laat dan snel hier jouw reactie achter. Dan wordt jouw verhaal hier aan toegevoegd!

Kledingtips

Wij kochten onze feestelijke bruiloftskleding bij de http://www.trouw-jurken.com/Honeymoon_shop_in_Rotterdam_voor_trouwkleding@@Honeymoon shop Rotterdam.

Links voor bruiloften, recepties en trouw locaties

Voor een sfeerimpressie van de zoutmijn klik je hier:

[http://members.home.nl/harego/Polon/wieliczka1nieuw.jpg]

De officiële website van de zoutmijn vind je hier:

[http://www.kopalnia.pl/home.php]