Maak je eigen kookboek

Inleiding

Ben je creatief, dan kun je duizenden gezonde en toch lekkere gerechten bereiden. Voor zij met weinig inspiratie is dat al heel wat moeilijker. Een maaltijd bereiden aan de hand van een recept is de gemakkelijkste manier. In een recept staat precies beschreven welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je het eten klaarmaakt. Een kookboek is een boek vol met recepten. De meeste kookboeken hebben een bepaald thema zoals pasta's of de Hollandse pot. Het kan gebeuren dat niet ieder recept je aanspreekt. Gelukkig kun je op verschillende sites heel gemakkelijk je eigen kookboek samenstellen zodat er alleen gerechten instaan die jij lekker vindt!

Maak online je eigen kookboek

Er zijn verschillende sites waar je online je eigen kookboek kunt samenstellen. Misschien heb je thuis op papier of op de computer allerlei recepten staan en wil je deze graag in boekvorm bundelen. Maar het is ook mogelijk om zelf een kookboek te maken met allerlei gerechten naar keus. Zo krijg je een persoonlijk kookboek met alleen recepten die je aanspreken. Dit is ook een goede cadeautip! Waar kun je online je eigen kookboek maken?

Cookyourbook.nl

Cookyourbook.nl is de site waar je moet zijn als je zelf je kookboek wilt maken. Je kunt het samenstellen van je eigen kookboek zélf bepalen aan de hand van recepten die jij écht lekker vindt. Dat is zeker een tijdrovend werk dat je later aan tafel deugddoende complimentjes zal opleveren. Je begint met het uitzoeken van recepten die je wel lekker lijken. Het is een heel werk om alle rececpten af te gaan, dus je kunt ook op verschillende categorieën selecteren, zoals:

  • Soort maaltijd (zoals het ontbijt, lunch, hoofdgerecht of toetje)
  • Ingrediënten
  • Bereidingstijd
  • Het land waaruit het gerecht komt

Als je allergisch bent voor bijvoorbeeld gluten of noten kun je hierop zoeken. Je krijgt dan alleen recepten te zien zonder deze ingrediënten. Ook voor vegetariërs zijn er genoeg lekkere recepten! Je kunt het kookboek afmaken nadat je alle recepten geselecteerd hebt. Je kunt bijvoorbeeld een eigen titel maken of er een eigen foto bij doen.

  • Op Cookyourbook.nl kun je ook je eigen recepten toevoegen. Je kunt hiermee geld verdienen! Iedere keer dat je recept verkocht wordt, verdien je vijf cent.
  • Vind je het moeilijk om een kookboek voor een ander samen te stellen, maar wil je toch een origineel cadeau? Dan is het ook mogelijk om een cadeaubon te geven. De ontvanger kan dan gemakkelijk zelf zijn eigen kookboek maken.
  • Er staan ook kant-en-klare kookboeken op de site, zoals een top vijftig van de populairste gerechten.

Site van Cookyourbook.nl

EZbook.nl

Het is ook mogelijk dat je al vele recepten in voorraad hebt, zoals familie- en/of zélf samengestelde recepten. Het kan een idee zijn om deze te bundelen en in boekvorm te laten drukken. Op die manier blijven je recepten bewaard! Allereerst moet je de recepten overtypen op de computer zodat ze in een bestand staan. Wanneer dit gebeurd is kun je ze op EZbook.nl heel gemakkelijk in boekvorm laten drukken. Je kunt kiezen uit de grootte van het boek, de omslag en het aantal pagina's. Ook kun je ervoor kiezen om je kookboek meerdere malen te laten drukken! Dit is de goedkoopste manier om je eigen kookboek te maken.

Site van EZbook.nl

Conclusie

Tegen een lekkere maaltijd zegt niemand nee! De meeste mensen maken een bijzondere maaltijd aan de hand van een recept. Een kookboek is een verzameling van allerlei recepten. Je kunt online heel gemakkelijk je eigen kookboek maken. Het voordeel hiervan is dat er alleen gerechten instaan die je aanspreken. Er zijn twee mogelijkheden als je zelf een kookboek wilt maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit bestaande recepten om zo je kookboek samen te stellen. Maar wanneer je zelf echt een keukenprins(es) bent, kun je ook een kookboek met je eigen gerechten maken!