FarmVille

Inleiding

Wereldwijd spelen ruim 56 miljoen mensen dit spel: FarmVille. Hier in Nederland vooral bekend voor degenen die op Facebook zitten. FarmVille is de populairste game die je via Facebook kunt spelen. Je kunt deze game ook spelen wanneer je geen Facebook hebt via de website van Zynga.

Wat is FarmVille? En hoe komt het dat er zoveel mensen wereldwijd verslingerd (of beter gezegd verslaafd) zijn aan deze game?

Wat is FarmVille?

FarmVille is een simulatiegame die via je internetverbinding gespeeld wordt via je Facebook-account of via FarmVille.com.

Het spel simuleert het boerderijleven en de speler beschikt over zijn/haar eigen boerderij. De speler begint met een klein stuk land en een beetje geld om het eerste stukje land te bewerken en gewassen te zaaien en oogsten. In de afbeelding links is een voorbeeld te zien van hoe een beginnend boerderij eruit kan zien. Overigens kan de speler de persoon waar hij/zij mee speelt aanpassen en aankleden naar eigen wensen.

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk Experience Points (XP) te verzamelen. Hiermee kun je naar hogere Levels gaan en speel je objecten, dieren, planten en bomen vrij. Experience Points kun je onder andere verdienen met ploegen & zaaien, het kopen van spullen en het helpen op de boerderijen van je buren.

Naast het verdienen van Experience Points kun je ook munten (Coins) verdienen. Deze verdien je onder andere met het oogsten van planten, groenten, bomen en dieren. Ook verdien je deze met het helpen op de boerderijen van je buren. Munten heb je nodig om onder andere zaden, bomen, dieren, gebouwen, voertuigen en decoraties te kopen.

Je kunt ook papiergeld verdienen. Hiermee kun je speciale dingen voor je boerderij kopen.

In FarmVille zijn er ook lintjes te verdienen bijvoorbeeld voor het helpen van je buren, voor het oogsten van je bomen & dieren en voor het spenderen van je munten.

Hoe verder je in het spel komt hoe mooier en groter je boerderij wordt. Zo zie je hier op de afbeelding rechts een voorbeeld van een boerderij waar een speler al ver in het spel is.

Waar kun je buren vinden?

FarmVille is een game waarbij je buren nodig hebt, zonder buren kom je niet ver. Je hebt hun hulp nodig en zij hebben jouw hulp nodig. Hier word je ook voor beloond. Daarnaast kun je elkaar leuke cadeaus sturen zoals bomen en dieren.

Facebook

De eerste bron waar je toekomstige buren kunt vinden is je vriendenboek op facebook. Via de game kun je je Facebook-vrienden een uitnodiging sturen om ook het spel te gaan spelen.

Heb je niet veel vrienden op Facebook? Of willen ze niet spelen? Dan kun je op verschillende FarmVille forums en FarmVille vriendengroepen op Facebook vrienden zoeken. Zoek hier naar 'Add me' berichten van andere gebruikers of plaats zelf een advertentie waarin je 'Add me' schrijft. Wil je iemand toevoegen? Klik dan op de naam van degene van de advertentie en nodig deze als vriend op Facebook uit. Na het accepteren van de vriendschap kun je in FarmVille op de balk met 'Add Neighbours' klikken en vervolgens op de naam van je nieuwe vriend klikken en een uitnodiging versturen om buren te worden.

Hyves

Op Hyves bestaat er een speciale FarmVille Hyves voor FarmVille-fans. Ook hier kun je oproepjes vinden van mensen die buren zoeken en zelf een oproepje plaatsen voor het vinden van buren. Klik op de Facebook-link in de advertentie of plaats je eigen Facebook-link in jouw advertentie.

Ook dit is FarmVille

FarmVille is niet alleen een leuk en sociaal spel, maar is ook iets waar je je creativiteit volop kan uiten. Met de decoraties die je kan kopen, kun je de mooiste boerderijen maken.

Sommige spelers gaan nog verder en maken er echte schilderijen van. Enkele voorbeelden hiervan zijn te vinden op de plaatjes hiernaast. De ene is een replica van het bekende schilderij de Mona Lisa. De ander is denk ik bij iedere gamer wel bekend: Mario

Tips

De gewassen hebben verschillende tijden nodig om te groeien en vervolgens geoogst te worden. Sommige zijn binnen 4 uur klaar en anderen doen er 3 dagen over. Welk gewas je ook gebruikt, houdt er rekening mee dat je weer op tijd terug bent in het spel om te oogsten. Anders zijn je gewassen verrot en kun je niet meer oogsten.

Bijvoorbeeld: Je plant om 13.00 uur aardbeien, deze hebben 4 uur nodig. Dan moet je om 17.00 uur terug in het spel zijn om te oogsten. Het komt niet op de minuut neer, maar kijk vooruit.