Waar kun je online gratis spelletjes spelen

Inleiding

Het online spelen van spelletjes is enorm populair onder zowel de jeugd als de senioren. Aangezien er heel veel website online staan met gratis spelletjes lijkt het mij toch eens een goed idee om dat eens uit te lichten. De meeste spelletjes sites zijn namelijk opgezet met enorm veel reclame en als consument heb je daar weinig aan. Al die knipperde banners met koop nu en klik hier zit je niet op te wachten. Hieronder gaan wij de leukste gratis spelletjes site uitlichten en we geven daarbij aan waar deze spelletjes sites zich in onderscheiden. Wat is nu niet leuker om een uurtje online per dag lekker een spelletje te doen of om een puzzel op te lossen. Ook leuke vaardigheidsspelletjes zijn enorm populair op dit moment.

Op welke websites kun je gratis spelletjes spelen

Hieronder hebben wij een aantal websites geselecteerd waar je niet gestoord wordt door enorm veel reclame en je online leuke gratis spelletjes kunt spelen;

 1. Spelsalon.nl
 2. King.com
 3. Spelletjes.nl
 4. Spelpunt.nl
 5. Zylom.com

Account aanmaken op spelletjes sites

Op de meeste spelletjes site is het de bedoeling dat je een account aanmaakt. Dit gaat vaak heel simpel en doordat je een account aanmaakt kun je tegen andere mensen spelen. Stel je speelt een spelletje hartenjagen dan gaat er een scherm open waarin je bijvoorbeeld tegen 4 mensen speelt en iedere speler krijgt een signaal als hij of zij aan de beurt is. Dit maakt het spelen online natuurlijk erg spannend. Als je voor de eerste keer je aanmeldt krijg je vaak een aantal punten gratis en dit is dan in de vorm van speelgeld zodat je kunt beginnen. Ook zijn er spelletjes sites waarmee je met sterren en juwelen kunt spelen.

Welke spelletjes kun je gratis spelen online

De mogelijkheden om bovengenoemde spelletjes sites zijn eindeloos. De spelletjes die je zoal kunt spelen zijn;

 1. Bingo
 2. Hartenjagen
 3. Patience
 4. Woordtornado
 5. Darts
 6. Backgammon
 7. Pool
 8. Magic Spinball
 9. Luxor

Online spelletjes spelen met geld

De meeste spelletjes sites en ook die van hierboven bieden ook de mogelijkheid om voor geld te spelen. Maak je hierover geen illussie want rijk word je er niet van. Zie het als een extra spannend spel element, maar als je echt keihard geld wilt verdienen dan zit je bij bovengenoemde spelletjes sites echt verkeerd. Wellicht dat het leren van pokeren dan een idee is, maar ook daar moet je eerst heel goed in worden en dat duurt wel minstens 3 jaar en dan ben je alweer heel wat centjes verder.

Chatten via online spelletjes spelen

Op veel spelletjes sites kun je een account aanmaken en dan onderling met elkaar chatten. Je kunt het vergelijken met andere community sites zoals hyves of facebook, maar dan is het spelelement de hoofdzaak. Op deze manier kom je ook mensen tegen met dezelfde interesse. Ik heb zelfs wel eens vernomen dat daar relaties uit ontstaan. Natuurlijk niet zo gek als je allebei op dezelfde sites begeeft en je raakt met elkaar in gesprek. Een verrassing zit altijd in een klein hoekje en ook met online spelletjes spelen.