Gratis online kolonisten van catan spelen

Waar kan ik gratis online kolonisten van catan spelen?

Kolonisten van catan is een van de populairste bordspellen. Dit spel kun je gratis online spelen tegen mensen vanuit de hele wereld! Hier zijn sites voor. In dit artikel staat uitgelegd waar je gratis online kolonisten van catan kunt spelen.

World of Catan

Op playcatan.com kun je, na registratie, online gratis het kolonisten van catan basisspel spelen. Ook kun je hier het kolonisten kaartspel gratis online spelen. Tegen een vergoeding (4,90 euro per maand) kun je de uitbreidingen van kolonisten van catan spelen zoals de populaire zeevaarders, steden en ridders en tal van andere uitbreidingen. Ook voor het online kolonisten kaartspel kun je dan alle uitbreidingen spelen.  

 Asobrain

Op de website van asobrain.com kun je je gratis registreren om verschillende gratis online spellen te spelen. De populairste daarvan is ‘Explorers’, maar dat is precies hetzelfde als kolonisten van catan. Je kunt het basisspel van kolonisten van catan spelen of de uitbreiding kolonisten van catan met steden en ridders. De site is in het Engels dus dat betekent dat je moet kiezen voor ‘Cities and knights’. Je zult merken dat ook de uitbreiding kolonisten van catan – de Zeevaarders is meegenomen in dit spelelement. Je kunt dus ook schepen bouwen en naar andere eilanden varen. Er is geen spelvariant waar je het kolonisten basisspel alléén met de uitbreiding zeevaarders kunt spelen. Het is dus of het kolonisten basisspel of kolonisten met de uitbreidingen steden & ridders en de zeevaarders tegelijk. De spelregels zijn online hetzelfde als voor het bordspel kolonisten van catan.Op de site kun je voor een aantal spellen kolonisten van catan kiezen. Er zijn de zogeheten ‘rank games’ en ‘non-rank’ games. Bij rank games worden scores bijgehouden van elk spel dat je gespeeld hebt en zo kun je je meten aan tegenstanders van over de hele wereld. Win je een spel dan krijg je pluspunten, verlies je een spel dan krijg je minpunten. Afhankelijk van hoe groot je overwinning is en hoe je tegenspelers het hebben gedaan varieren de punten. Ook de sterkte van je tegenstander speelt een rol: versla je online een sterkere tegenspeler dan verdieb je meer punten dan wanneer je online iemand verslaat die minder punten heeft. Bij non-rank games worden geen scores bijgehouden. Je kunt dan dus online spelen zonder een competitie element. Als laatste is er de ‘tournament’ variant.

Alle variaties van kolonisten van catan zijn helemaal gratis te spelen! Helemaal gratis online catan spelen? Ja dat klopt, helemaal gratis. De makers vragen om een donatie maar dat is niet verplicht.

Leuke toevoeging van deze gratis site is dat je zelf kolonisten van catan bordspellen kunt ontwerpen. Je kunt dan spelen op je eigen borden.

Naast gratis kolonisten van catan spelen kun je ook een aantal andere gratis online games doen. Zo is er nog Toulouse! (in Nederland bekend als Carcassone), Match en Roadblock (wat wij Nederlanders kennen als ‘Barricade’)

 Wat heb ik nodig om gratis online kolonisten van catan te spelen?

Om gratis online kolonisten van catan te kunnen spelen heb je een computer nodig en een werkende internetverbinding. Daarnaast moet je een recente versie van java geïnstalleerd hebben. Op de betreffende sites moet je je registreren en kun je een spelersnaam kiezen. Dan ben je klaar om gratis online kolonisten van catan te spelen. Veel plezier!