Tanoth

Inleiding

Tanoth is een browserspel dat zich afspeelt in de middeleeuwen. Jij bent een karakter met maar een paar spullen, maar naarmate je verder komt in het spel kan je allemaal spullen verzamelen en zal je sterker worden!

Avonturen

Er zijn veel gevaren in de wereld van Tanoth, want sinds de verdwijning van Koning Targon werd het land Aris in duisternis gehuld. Sinds een kwart eeuw regeert zijn broer Halgan met een ijzeren vuist. Vele avonturen zullen je te wachten staan. Je zal de strijd aan moeten gaan met monsters, dolende ridders en andere wezens.

Je zal beginnen met korte avonturen waar je ervaring en goudstukken van krijgt. Als je een aantal avonturen hebt afgerond zal je zien dat je een niveau omhoog bent gegaan en een aantal goudstukken hebt! Je zal ook merken dat de monsters die je moet bevechten steeds sterker worden, en de avonturen steeds langer duren.

Als je mazzel hebt zal je een stuk van een uitrusting vinden, die kan je aan doen om sterker te worden. Je hebt ook de kans om een betoverd stuk te vinden, waar je bijvoorbeeld extra veel kracht van krijgt, of misschien wel heel snel en behendig!

Je kan maximaal vijf avonturen per dag doen. Als je er meer wilt doen kost je dat bloedstenen (daarover later in het artikel meer)

Vechten

Er zijn natuurlijk meerdere kapers op de kust om de beste ridder van Tanoth te worden, als je wilt kan je ze bevechten om hoger te komen op de ranglijst. Ook beroof je de arme ziel van zijn goudmunten.

Als je iemand bevochten hebt kan je maximaal vijftien minuten later weer iemand aanvallen, als je dit sneller weer doen zal ook dit je bloedstenen kosten.

Werken

Je kan natuurlijk ook werken voor je goudmunten. Als beginneling zal je stalknecht zijn en erg weinig verdienen, maar als je verder komt in het spel zal je steeds belangrijker werk te doen krijgen, je kan het zelfs zo ver schoppen dat je de adviseur van de koning wordt en dan zal je flink wat goudstukken per uur betaald krijgen!

De handelaar en de Alchemist

Je verdient die goudstukken natuurlijk niet voor niets, want geld is er om uitgegeven te worden nietwaar? Je kan je goudstukken uitgeven bij de handelaar of bij de alchemist.

Handelaar

Bij de handelaar kan je onderdelen van een uitrusting kopen, die je extra beschermen in een gevecht. Soms kan je in het achterkamertje van een handelaar zelfs een magisch stuk pantser kopen! Natuurlijk heb je niets aan alleen een pantser, daarom kan je ook wapens kopen bij de handelaar, en die zullen soms ook betoverd zijn!

Alchemist

Bij de alchemist kan je drankjes kopen die je tijdelijk extra veel kracht, behendigheid, levenspunten of intelligentie geven. Je kan ook runen kopen die je wapen of je pantser extra kracht of bescherming geven.

Stallen

Als je de avonturen te sloom vindt gaan, kan je een bezoekje brengen aan de stallen waar je rijdieren kan kopen.

  • Ezel: Door dit loyale dier gaan je avonturen 10% sneller dan normaal.
  • Paard: Door dit nobele paard gaan je avonturen 25% sneller dan normaal.
  • Hels paard: Door dit agressieve beest gaan je avonturen 50% sneller dan normaal.
  • Vliegende draak: Door deze vliegende draak zullen je avonturen zelfs 100%(!) sneller gaan dan normaal!

De vliegende draak is dus het snelste dier van Tanoth.

Kerker

In de kerker van Tanoth dolen allemaal bloeddorstige wezens die de wereld onveilig maken, aan jou de taak ze te doden! Het zal geen gemakkelijke strijd worden, want telkens als je een verdieping lager gaat zullen de wezens sterker worden. Soms zelfs zo sterk dat je ze niet aankan en zelf tegen de vlakte gaat, maar niet getreurd, want je hoeft niet overnieuw te beginnen en je zal niets verliezen.

Maar als je een monster in de kerker weet te verslaan, zal je een hoge geldbeloning krijgen of een zeer krachtig voorwerp.

Je kan maar 1 verdieping per dag doen, als je er meer wilt doen moet je ook weer een bloedsteen betalen.

Bloedstenen

Bloedstenen kan je kopen bij Alina de Bloedsteenhandelaar.

Bloedstenen kan je gebruiken om je karakter sneller te laten ontwikkelen, maar de keerzijde hiervan is dat ze echt geld kosten.

Als je begint met Tanoth krijg je 15 bloedstenen.