Succesvol een stam oprichten op Tribalwars

Inleiding

Tribalwars is een browser based spelletje wat zich afspeeld in de middeleeuwen. Het draait bij dit spelletje niet alleen om actief spelen, maar ook om goed samenwerken. Samenwerken doe je door een stam te maken en daar met vrienden in te gaan.

Een stam oprichten

Een goeie stam begint met een goeie naam, wees zo creatief mogelijk en verzin een goeie naam voor je stam. Als de stam is aangemaakt moet je op de eigenschappen klikken. Bij de eigenschappen kun je de beschrijving van de stam veranderen. Hierin zet je wat de eisen zijn om de stam te mogen joinen. Ook plaats je in de beschrijving van de stam wie ze kunnen vragen om de stam te mogen joinen. Het is ook leuk om een stamwapen aan de stam toe te voegen. Een stamwapen is een afbeelding van je stam. Het stamwapen word weergeven als spelers op je stam klikken. Je kunt een stamwapen alleen uploaden als je een premium account hebt. Het beste is ook de begroeting van de stam in te vullen. Spelers die de stam joinen krijgen dan de ingevulde tekst van de begroeting te zien.

Spelers zoeken voor de stam

Je hebt nu al een stam, maar de stam is nog niet klaar. Een stam is niks met 1 speler erin. Nu moet je spelers gaan zoeken die bij jou in de stam willen. Op de kaart kan je de spelers in jouw omgeving bekijken. Het is slim om spelers in jouw omgeving in de stam te vragen en niet spelers die ver weg liggen van jou. Het beste is spelers te zoeken met veel punten. Als je een goeie speler hebt gevonden vraag je aan hem of die de stam wilt joinen. Eventueel vraag je naar z'n activiteit en z'n ervaring in het spel. Als hij wilt joinen stuur je hem een uitnodiging. Zo ga je door met zoeken naar spelers totdat je 25 spelers in de stam hebt.

Taken binnen de stam

Nu heb je de stam vol met spelers. Nu moeten er leiders worden geselecteerd binnen de stam om de stam succesvol te kunnen onderhouden. Je kunt het beste 2 andere spelers vragen om mede-leider te worden. Dan heb jij het minder druk. De diplomatie moet ook onderhouden worden. Je moet nu aan iemand vragen of die diplomaat wilt worden. Die regelt de bondgenoten van de stam (jijzelf kan hier ook nog in mee bepalen). Je wilt natuurlijk ook dat het forum binnen de stam er verzorgt uitziet. Je kan dan een forum moderator aanwijzen.

Activiteit binnen de stam

Het is wel belangrijk dat iedereen binnen de stam actief is in het spel, je hebt niks aan spelers die niet actief zijn. Je kunt bij de spelers overzicht van de stam zien of mensen op inactief staan. Mensen die op inactief staan ontsla je direct uit de stam. Je kunt ook elke week op het forum een forum check houden. Dan moeten de spelers uit de stam binnen 2 dagen op dat forum reageren. Doen ze dat niet dan ontsla je ze uit de stam. Dit is belangrijk om te doen, dan kan je zien of wel elke speler actief op het forum rondkijkt.

Diplomatiek

Het is ook van belang goeie bondgenoten te hebben. Als je oorlog hebt sta je er niet alleen voor. Bij de ranglijst kan je in jouw omgeving andere stammen vinden. Als je een goeie stam hebt gevonden met ongeveer evenveel punten als jouw stam vraag je hun diplomaat of ze bondgenoten willen worden. Als jullie bondgenoten zijn worden de bondgenoten licht blauw gemarkeerd op de kaart.

Ik hoop dat u dit een informatief artikel vond, bedankt voor het lezen!