Het best beginnen met Tribal Wars

Tribal Wars is een brower-gebaseerde game. In dit spel moet je een dorp opbouwen. Als het dorp dan hebt opgebouwd moet je proberen andere dorpen te veroveren. Maar hoe kun je nou het best een dorp opbouwen? Welke eenheden moeten in dat dorp staan? Op deze vragen en meer geeft dit artikel je antwoordt.

Begin van de game

Aan het begin lijkt het heel erg moeilijk op het spel te spelen. Er staan allemaal gebouwen maar je weet niet wat je moet doen. Daarvoor is er een tutorial gemaakt. Deze wijst je aan het begin helemaal de weg hoe je het spel moet spelen. Je moet hierbij wel oppassen dat sommige opdrachten niet in goede chronologische volgorde staan. Je moet bijvoorbeeld eerst een kazerne bouwen en dan pas moet je, je grondstoffen verhogen.

Opstarten

Probeer eerst vooral niet te veel aan punten te denken. Je zult dan in ieder geval nooit groot worden. Maar probeer eerst je mijnen naar level 8 à 9 te verhogen. Alleen niet je zilvermijn. Deze moet je naar ongeveer level 4 à 5 verhogen. Ga dan eerst proberen om een paar speervechters te maken. Val dan met minimaal 30 speervechters enkele barbarendorpen aan. Maar voordat je aanvalt moet je eerst gaan kijken of mensen niet aan het “spiken” zijn.

Spiken: Verdedigende troepen in een barbarendorp zetten en zorgen dat andere mensen deze aanvallen. Waardoor bijna altijd alle troepen van de aanvallende speler doodgaan. Deze techniek wordt vooral gebruikt aan het begin als er al hele imperiums zijn ontstaan.


Verder in het spel

Nu moet je bijlstrijders gaan maken. Niet bang zijn dat mensen deze gaan aanvallen. Want andere mensen zijn ook bang dat ze troepen verliezen. Val ook telkens meerdere dorpen aan. Anders zul je hebben dat je er maar één aanvalt en dat deze al helemaal leeg is geplunderd. Nadat je veel hebt aangevallen zul je zien dat je wel 100 troepen per dag kunt maken. Dit al aan het begin. Hierdoor kun je later ook andere spelers aanvallen en wordt je telkens groter.

Troepen

Maar dus veel bijlstrijders. Later moet je ook nog Lichte Cavalerie gaan maken vanuit de Smederij. Deze gaan namelijk nog veel sneller dan bijlstrijders. De Lichte Cavalerie kan ook nog veel meer grondstoffen dragen. Ga daarna ook nog wat zwaardvechters maken. Maar niet te veel, deze zijn sloom, kunnen weinig dragen en zijn niet zo goed in de aanval. De zwaardvechters kunnen alleen heel erg goed verdedigen.

Boerderij

Zorg vooral ook dat je altijd vrije plekken hebt in je boerderij. Als je namelijk een keer veel grondstoffen plunderd dan heb je een probleem. Meestal staat je wachtrij vol. Als je boerderij dan ook helemaal vol zit dan gaan er allemaal grondstoffen verloren.

Overnemen

Als je een Adelshoeve hebt gebouwd moet je gaan overnemen. Dit kan alleen wel even tijd kosten voordat je een dorp hebt veroverd. De edelman gaat namelijk heel erg langzaam en kost een hoop grondstoffen. Val voorall ook met veel troepen aan. Dus niet alleen met de edelman of met maar 1000 troepen.

Zelf doen

Nu weet je genoeg om een goed dorp op te bouwen. Maar ga dus vooral niet gelijk aan punten denken. De meeste mensen die aan het begin de meeste punten hebben zijn binnen 2 weken veroverd. Ga dus gewoon eerst voor de troepen en het dorp zelf.