De nieuwe Nintendo Wii U

Inleiding

Er komt een nieuwe Nintendo op de markt, de Nintendo Wii U. Iedereen kent wel de populaire spelcomputer van Nintendo: de Nintendo Wii. De Wii was echt vernieuwend door de controller de zogenaamde "Wii-remote". De Wii werd geïntroduceerd in December 2006 dus wordt het tijd voor een nieuwe Nintendo spelcomputer: De Nintendo Wii U.

De specificaties

 • Controller: Het meest in het oogspringende detail van de Nintendo Wii U is de nieuwe controller, deze bevat een touchscreen met bewegingssensor en 2 analoge sticks. Ook zal het mogelijk zijn om de televisie te bedienen met de nieuwe Wii U-remote, zelfs als de televisie is uitgeschakeld.

 • Compatible met Wii: De spellen van de Wii zullen ook speelbaar zijn op de Wii U en hetzelfde geldt voor de Wii-remote.

 • Miiverse: Dit wordt een nieuw systeem waardoor spelers over de hele wereld met elkaar kunnen communiceren over bijvoorbeeld de nieuwste spellen en ervaringen delen. Ook zullen spelers elkaar uit kunnen dagen om een spel te spelen.

 • Asymetrisch spelen: Bij multiplayer games zal elke speler een ander gezichtspunt krijgen om zo de ultieme multiplayer ervaring te creëren.

 • Handheld: De nieuwe controller zal ook als handheld te zijn gebruiken, met andere woorden: je kan lekker op de bank een spel spelen zonder de tv te gebruiken.

 • Beeld: De nieuwe Wii U zal FULL HD beelden ondersteunen voor de mooiste en scherpste graphics.

 • Geheugen: Net als de "oude" Wii zal de nieuwe Wii U ook een intern geheugen hebben om de games te saven, dit geheugen kan dan uitgebreid worden met een USB stick of SD kaart.

 • Afmetingen: de hoogte zal 4,5 cm bedragen, de breedte 17 cm en de diepte 26 cm. 

Games

Voor de Nintento Wii U zullen weer veel "goude oude" opduiken, hieronder een lijst met wat je kunt verwachten:

 • New Super Mario Bros U: Ook Mario zal weer van de partij zijn op de Wii U. Dit zal weer een zijwaarts scrollend avontuur worden waarbij je zelfs als je eigen Wii personage kan spelen.

 • SiNG: Op de Wii was er al WeSing en ook op de WII U zal er weer een "zang game" zijn, deze zal meer features hebben, de leadzanger houdt de controller vast en de anderen zingen en dansen mee.

 • Wii Fit U: In opvolging van het populaire Wii Fit. De gegevens van de Wii Fit kunnen overgeheveld worden naar de Wii Fit U. Er zal zelfs een Nintendo Fit Meter worden geïntroduceerd waarmee de gebruikers al hun activiteiten kunnen opslaan en uploaden.

 • Lego City Undercover: Hier zal men de game spelen als een undercoverdetective waarbij de nieuwe controller een grote rol zal spelen als plattegrond, communicatiemiddel en misdaadscanner.

 • Andere games: ZombiU, Assassin's Creed III, Just Dance 4, Batman: Arkham City Armoured edition, Mass Effect 3, Darksiders II, Aliens: Colonial Marines en er zullen nog veel meer releases volgen. 

Wanneer kunt u de Wii U verwachten

Er wordt nog steeds gespeculeerd over de release datum van de Nintendo Wii U. Men verwacht dat de console eind november, begin december uit zal komen. Nintendo heeft namelijk de traditie om releases van nieuwe consoles precies voor de feestdagen te laten vallen maar het blijft natuurlijk gissen. 

Wat gaat de nieuwe Wii U kosten

Ook over de prijs van de nieuwe Wii U is er nog geen zekerheid. De enige zekerheid is dat Nintendo baas Satoru Iwata heeft bekend gemaakt dat de Wii U relatief  niet duur zal zijn. De Nintendo 3DS was relatief duur en Nintendo zal niet weer dezelfde fout maken. Maar wat de exacte prijs zal zijn is niet bekend maar het zal waarschijnlijk rond de 300 euro komen te liggen. 

Conclusie

We zullen nog even moet wachten op de nieuwe Nintendo Wii U maar het zal de moeite waard zijn, als de prijs dan ook relatief laagt blijft dan zal dit zeker de console worden van 2012 en de komende jaren.