Wat is de Wii Motion Plus

Wii en Wii Motion Plus

De trotse Wii bezitters weten dat er steeds nieuwe add on's bijkomen: De Wii zapper, de Classic Controller, het Wii wheel, het balance board en de Guitar Hero gitaar. En nu heeft Nintendo weer iets nieuws: de Wii Motion Plus. Wat moet je ook zonder een Wii tegenwoordig. Met de Wii Motion Plus wordt het allemaal nog leuker. Leef je uit met de nieuwste Wii. Je bewegingen worden er veel realistischer mee. Net echt. Sterker nog, Nintendo komt met de Wii Remote Plus als combinatie van de Wii Remote en de Wii Motion Plus.

Wii Motion Plus

De Wii Motion Plus is een nieuwe adapter voor de Wii. Je plugt hem in aan de onderkant van je Wiimote, aan het einde van de Wii afstandsbediening. Het is klein en licht. Het is een nieuwe techniek die ervoor zorgt dat je bewegingen veel beter door de computer worden waargenomen. Je speelt zo nog sneller en veel nauwkeuriger in een levensechte driedimensionale ruimte. Een 1 op 1-reactie wordt nu mogelijk.

Games Wii Motion Plus

Het is natuurlijk jammer, dat Nintendo zo lang heeft gewacht met de Motion Plus. Anders hadden we veel eerder van deze nieuwe technologie kunnen genieten. Bovendien zijn allerlei games die eerder zijn uitgekomen, niet te spelen met de nieuwe Motion Plus. Het werkt alleen met games die de Motion Plus technologie actief ondersteunen. Maar het is er, en dat is tof. Bovendien is de Wii motion alleen van echt nut als ook de game zich ervoor leent. De Wii motion moet namelijk wel een meerwaarde leveren.

Nunchuck

Ook de bekende Nunchuck controller van de Wii-mote, is van plastic en ligt lekker in de hand ligt, kun je blijven gebruiken in combinatie met de Wii Motion Plus. Dat scheelt weer in de portemonnee.

EA en Sega

Speluitgevers Electronic Arts en Sega hebben al een aantal Motion Plus titels aangekondigd. EA heeft bevestigd dat er dit jaar minimaal vijf games uit zullen komen voor de Wii Motion Plus. Leuke games daarbij zijn Tiger Woods PGA Tour 10, Grand Slam Tennis en Virtua Tennis 2009, Span Smasher, The Grinder ,Academy of Champions , Food Network: Cook or Be Cooked , Gladiator A.D. , Kidz Sports - Crazy Mini Golf , Red Steel 2. Maar deze lijst zal bij voldoende succes nog veel langer worden.

Wat kost de Wii motion plus

De Wii Motion Plus is sinds 12 juni 2009 in Nederland te koop. De prijs in de VS is 20 dollar, zeg 15 euro. In Nederland kost de adapter rond de 20 euro. Vanaf 24 juli 2009 ligt de Wii Motion Plus ook gebundeld met een exemplaar van Wii Sports Resort in de winkels, het vervolg op het uiterst populaire Wii Sports. In Wii Sports Resort start iedere speler op het tropische eiland Wuhu Island met levensecht parachute springen uit een vliegtuig, maar ook kun je varen met jetski's, gooien met een frisbee en zwaardvechten. Je moet rekening houden met de wind, bewegende objecten en nog veel meer, en natuurlijk moet je zien te overleven en niets breken. Prijsindicatie voor de bundel: 50 euro. Ook Red Steel 2 met spectaculair zwaardvechten komt eraan. Daar hoort de Wii motion bij.