Is Homebrew Channel legaal

Nintendo Wii en Homebrew

Het aantal applicaties voor de Nintendo Wii neemt alleen maar toe, maar het is toch altijd nog beperkt. Maar daar kun je wat aan doen. Op de Wii kun je ook een Homebrew Channel installeren, waarmee je andere gave games en spellen kunt spelen. Bijvoorbeeld games en spellen, die je van internet hebt gedownload. Het is zelfs mogelijk om op het Homebrew Channel een DVD afspelen. Maar hoe legaal is dat allemaal. Hoe legaal is het ombouwen van je Wii.

Wat is Homebrew Channel

Zoals de naam al aangeeft is Homebrew de plek voor thuis ontwikkelaars van software. Het Homebrwe Channel wordt niet officieel ondersteund door Nintendo. Het Homebrew Channel vormt een extra kanaal in het menu van je Wii. Homebrew is vooral goedkoop, biedt vele spannende mogelijkheden voor wie weer eens wat ander swil, en vooral ook leuk om te doen.

Is Homebrew Channel legaal of niet

Het downloaden van internet en vervolgens kopiëren zal altijd wel een hot issue blijven. Maar wat zijn in ons land hiervoor eigenlijk de de regels. Welnu, het is in zijn algemeenheid volstrekt legaal en dus wettelijk toegestaan om:

  • Spellen voor de Wii te downloaden, wanneer je ook het origineel exemplaar van het spel in je bezit hebt.
  • Alle freeware te downloaden.

Let op: het is illegaal, om spellen voor de Wii te downloaden, als je het origineel niet bezit.

Sony vindt om allerlei redenen het Hombrew Channel niet leuk. Sony probeert telkens weer bij een update allerlei obstakels op te werpen. Voor het Homebrew Channel geldt dat Sony hem niet gewist heeft bij de laatste update, v4.0e. Anders ligt dat bij de backup channel.

Wat is Wii Softmod

Wii sofmodden is het softwarematig ombouwen van je Wii, om spellen te kunnen backuppen en downloaden. In beginsel zijn alle Wii's, die niet met de update 4 geupdate zijn en voor januari 2009 zijn gekocht, eenvoudig te soft modden. Softmodden is in Nederland niet illegaal, omdat de gepatenteerde sofware bij het softmodden niet wordt aangepast. Soms is er wel een speciale patch nodig, om het allemaal goed te laten werken.

Zal ik mijn Nintendo Wii ombouwen

Je kunt de Nintendo Wii ook ombouwen door een chip in de Wii te solderen. Deze modchip zorgt ervoor, dat de Wii denkt dat het kopie dat je gebruik het origineel is. Het ombouwen van een Wii zelf is niet illegaal. Spellen downloaden, waarvan je het origineel niet bezit, is wel illegaal.

Mod chip en de garantie

Een mod chip inbouwen betekent een zodanige aanpassing van de Wii, dat hij niet meer onder de garantie valt. Dat is niet het geval bij een software matige aanpassing van de Wii. Het is bovendien een snelle en goedkope manier, om de Nintendo Wii aan je behoefte aan te passen.

Tips Homebrew

Enkele tips bij de Wii:

  • Let er wel op welke Wii je hebt. Wanneer je je Wii opstart, en links onderin op het Wii icoontje klikt, en kiest voor Instellingen, zie je vervolgens rechts bovenin het getal met een letter er achter.
  • Doe na de softwarematige aanpassing geen firmware update meer, om problemen te voorkomen.