Wat is het Homebrew Channel

Homebrew channel

Anders dan de naam suggereert is het Homebrew Channel meer dan een huiselijk brouwsel. De brains achter het Homebrew Channel zijn Team Twiizers. En vooral via hen worden de mogelijkheden via je Wii menu steeds verder uitgebreid, ook al probeert Nintendo dat te verhinderen. De Wii ombouwen wordt ook steeds meer via het web aangeboden. Nintendo is daar niet zo blij mee, maar het kan wel.

Nintendo wijst het Homebrew channel af

Let op. Het Homebrew Channel is een speciaal kanaal voor de Nintendo Wii, en niet te downloaden uit het Wii Winkelkanaal. Het Homebrew Channel is niet door Nintendo goedgekeurd. In tegendeel. Nintendo geeft geen garantie meer op een Wii, als het Homebrew Channel erop staat, en Nintendo probeert met zijn updates de toegang tot het Homebrew Channel elke keer weer tegen te gaan. Maar Team Twijzers zit natuurlijk ook niet stil.

Homebrew Channel is wel legaal

Overigens is het Homebrew Channel legaal, als je het maar gebruikt voor je eigen spellen.

Applicaties van de Nintendo Wii

Bij het Homebrew Chanel zijn extra applicaties nodig, om echt lekker aan de slag te kunnen gaan. Denk aan applicaties als:

1. Een USB Loader


De USB Loader maakt het mogelijk ,om games te spelen vanaf een externe harddisk. Daarmee is een DVD overbodig geworden. Plaats het programma van de USB Loader op je SD kaart en plaats de kaart in je Wii en verbindt je externe harde schijf met de Nintendo Wii. Formatteren, spellen erop en klaar.

2. Wad Manager 1.4

Met de Wad Manager kun je wad bestanden installeren op je Nintendo Wii, zoals de Wii Ware en Virtual Console spellen. Wees wel voorzichtig, want met een verkeerd wad bestand kan je Wii aan gort gaan.

3. WBFS Manager

Met de WBFS Manager kun je Wii spellen verplaatsen naar je externe harde schijf, ook als deze groter zijn dan 4,7 gigabyte en in ISO zijn geschreven. Dit lukt Windows niet, met de WBFS Manager wel. Je houdt dezelfde kanaalbeelden en muziek als in het disckanaal.


4. Emulators

Met de emulators kan je games afspelen van andere consoles en handhelds. Belangrijk is dat je de goede emulator uitzoekt, die ook werkelijk bij de af te spelen ROMs hoort.

Twilight hack voor de Wii

Met de Twilight hack kopieer je bestanden vanaf je SD kaart naar je Wii. Zoals de naam al aangeeft komt de Twilight hack voort uit een hack: de Twilight hack werkt alleen via het spel Zelda Twilight Princess. Om de Twilight hack voor elkaar te krijgen heb je dus het spel Zelda Twilight Princess nodig en een FAF geformatteerde SD kaart. Als je tijdens dit proces de Homebrew Channel hebt aangevinkt vind je het terug tussen je andere kanalen.

Tip bij de updates van de Wii

Pas op met eventuele updates van de Wii. Doe dat altijd Nauwkeurig, want anders bestaat de kans dat je daarna waarschijnlijk niet meer bij het Homewbrew channel kunt komen en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Als je je Wii alleen wilt gebruiken voor het spelen van games heb je het Homebrew Channel niet nodig, maar het geeft toegang tot zo veel leuke extra functionaliteiten dat het te leuk is om er geen gebruik van te maken. Veel succes en plezier met de Homebrew Channel.