De 53J8: jagen op Mr X

Introductie

Half september 2009 is de 53j8 van Radio 538 weer begonnen. In dit radiospel is het de bedoeling dat luisteraars door het interpreteren van clues en hints de locatie van Mr. X. vinden. De persoon die Mr. X. aanhoudt en zegt: Ik eindig de 53j8 heeft het spel gewonnen en wint €50.000! In dit artikel meer over deze "manhunt".

53j8

De 53j8 (spreek uit als 53 jacht) richt zich op het vinden van Mr X. Wie deze persoon is, is niet bekend. Er zijn geen foto's van deze persoon bekend. Zo nu en dan meldt Mr X zijn locatie op de radio. Iedere paar uur zijn er dan ook updates over de 53j8 op de radio.

Clues en hints over de locatie van Mr X kunnen verborgen zitten in bekende nummers, in cryptische opmerkingen of in video's op de website. Zo wordt bijvoorbeeld getoond dat Mr X boodschappen doet bij een supermarkt of tankt bij een bepaald benzinestation. Aan de luisteraars om er achter te komen waar deze locatie is, en waar Mr X vervolgens heen gaat.

Ieder programma wordt er een clue weggegeven op de radio. Zeker interessant dus om op de achtergrond Radio 538 aan te hebben om geen hint te missen.

Website

Radio 538 heeft de site www.53j8.nl ingericht om de jacht op Mr X in kaart te brengen en bij te houden. Hier vind je de meeste hints terug. Naast deze website is Mr X actief op Twitter op: http://twitter.com/53j8. Op Twitter meldt Mr X zelf waar hij zich ongeveer bevindt of wat hij doet.

Winnen

Als iemand het idee heeft dat hij of zij weet wie Mr X is, dan moet Mr X worden aangehouden. Dit kan alleen door Mr X in persoon aan te houden. De enige manier waarop het mogelijk is om Mr X aan te houden is door op hem af te lopen en te zeggen "ik stop de 53j8". Indien je de ware Mr X in handen hebt dan is de 53j8 direct gestopt. Is het echter niet Mr X dan zal de persoon tegen wie je het gezegd hebt je misschien wat glazig aankijken...

De winnaar van de 53j8 wint €50.000. Fors bedrag voor een jacht! 

Eerdere edities

De 53j8 is al vaker geweest. Onder andere in half maart/begin april 2008 en in april 2007 is de 53j8 gehouden. Deze jachten duurden ongeveer twee weken. Meestal is dit voldoende tijd om genoeg clues binnen te halen om erachter te komen wie Mr X is en waar hij heen gaat.

Sponsor

De belangrijkste sponsor van de 53J8 is Supradyn. Op de website van de 53j8 is Supradyn redelijk goed aanwezig. Ook geeft de sponsor duidelijk tips over hoe je tijdens de 53J8 gezond kunt blijven.