Wat zijn de leukste familie spelletjes van Jumbo

Familie spelletjes

We kennen allemaal nog wel de familie spelletjes van Jumbo. Als kind heb ik dagenlang samen met mijn broertje en vader en moeder aan de kleurenkubus gezeten om deze aan alle kanten qua kleur gelijk te krijgen. Ik heb goede herinneringen aan de familie spelletjes van Jumbo, zodoende halen we nog wat herinneringen op van de leukste spelletjes van vroeger die deze tijd nog steeds hip zijn. Ongelooflijk al 75 jaar Jumbo spelletjes en nog steeds, ondanks dat er gratis online spelletjes die gespeeld kunnen worden, enorm hip en gezellig. Wist je trouwens dat het spel Mens Erger Je Niet zelfs op de Zuidpool wordt gespeeld?

Al 75 jaar spelletjes van Jumbo weet je het nog?

Weet je het nog dat je jong was en s’avonds met je vader en moeder Mens Erger Je Niet aan spelen was of Rummikub. Weet nog heel goed dat ik door het spelen van deze familiespelletjes geleerd heb om goed tegen mijn verlies te kunnen, want ik verloorde nog wel eens. Jumbo bestaat al 150 jaar en in deze tijd zijn er heel wat spelletjes en puzzels door menig kinderhand gegaan. Het spel Mens Erger Je Niet is uitgevonden door de Duitser Josef Friedrich Schmid. Ondertussen zijn er al 4 miljoen exemplaren verkocht en zelfs op de Zuidpool wordt het spel Mens Erger Je Niet gespeeld.

 1. Mens erger je niet
 2. Kleurenkubus of rubiks
 3. Electro
 4. Stratego
 5. Toren van Pisa
 6. Scrabble
 7. Pim Pam Pet

Hoe is het logo van de Olifant ontstaan

In deze tijd van Jumbo was er nog geen logo met het Olifantje. Dhr. Möhr heeft in het jaar 1936 het eerste Olifantje getekend. Deze man werkte voor een reclamebureau en heeft in die tijd al de nodige opdrachten voor de Firma Houseman en Hötte verzorgd. Vroeger maakte de firma Hauseman en Hötte houten speelgoed dat ijzersterk moest zijn en zelfs zo sterk dat er een Olifant op kan staan. Zodoende is er gekozen voor het Olifantje want die is heel sterk, maar ook erg lief. Rond 1964 stonden er 2 H’s in het logo van het olifantje en dat stond voor de firma Hauseman en Hötte. In 1952 ging de firma Hauseman en Hötte zelf spellen en puzzels maken en vanaf dat moment zijn de 2 H’s verruild voor het merk Jumbo. Het olifantje werd vroeger gebruikt in allerlei kleuren en niet alleen in het rood. Zo zagen we het logo in de kleur blauw, geel, zwart, wit en groen. Eind jaren zestig is er definitief voor het rode olifantje gekozen.

Jumbo spelletjes top10

 1. Stratego
 2. Mens Erger Je niet
 3. Electro
 4. Pim Pam Pet
 5. Het Zakgeldspel
 6. van DaleFamiliespel
 7. Rubiks kubus
 8. Ik leer serie
 9. Tien voor Topo
 10. Spelende Olifant

Wat maakt Jumbo zo speciaal

In 1997 is Jumbo op de markt gekomen met educatieve spelletjes “Ik leer” in leuke koffertjes. Dit is een eigen produkt van Jumbo en leren en spelen is de combinatie die pakkend is. Voor deze “ik leer”serie is Jumbo bekroond met “spel van het jaar”. In het jaar 2003 bestaat Jumbo 150 jaar en heeft een gedeelte van hun historisch speelgoed geschonken aan het Amsterdam Hitorisch Museum. De huidige spelletjes van Jumbo zijn voorzien van Leeftijden. Deze leeftijden staan in het rode Olifantje vermeld.