Op zoek naar Mary Poppins

Inleiding

Op 30 november zal de eerste aflevering van het programma 'Op zoek naar...Mary Poppins' op televisie verschijnen. In dit programma gaat men op zoek naar de meest geschikte persoon voor de hoofdrol in de musical Mary Poppins. Het programma heeft al twee seizoenen achter de rug. In seizoen 1 werd gezocht naar de hoofdrolspeelster voor de musical Evita. In seizoen 2 ging men op zoek naar de hoofdrolspeler voor de musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat.

Eerdere seizoenen

2007:Evita

In 2007 kwam het programma voor het eerst op de Nederlandse televisie. Het werd de eerste publieke zoektocht naar een hoofdrolspeler voor een musical. Een overweldigend aantal van 1500 vrouwen deed auditie. Uiteindelijk werden daaruit 30 kandidaten gekozen die de Evita Academy mochten meemaken. Ze kregen daar 3 dagen les van verschillende vakmensen zoals Pia Douwes, Peter van de Velde, Willem Nijholt en Alberto ter Doest. Aan het einde van de 3 dagen werden de 10 kandidaten gekozen die door mochten naar de liveshows. In deze wekelijkse liveshow moesten de kandidaten laten zien dat ze alles in huis hadden om de nieuwe Evita te worden. Na een spannende finale won Brigitte Heitzer de hoofdrol.

2008:Joseph

Een jaar na de zoektocht naar Evita werd er een nieuw talent gezocht: een hoofdrolspeler voor de musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat. Ook nu waren de aanmeldingen weer enorm, en kregen de uitgekozen kandidaten een paar dagen les van Pia Douwes, Willem Nijholt en Paul de Leeuw. De kandidaten die door mochten naar de liveshows waren iets verrassender dan vorig jaar; zo werd Amir van 17 uitgekozen en Adriaan die in het dagelijkse leven consultant was en alleen zong voor de hobby. Uiteindelijk won Freek Bartels de hoofdrol.

Wat is er dit jaar allemaal al gebeurd

De audities en voorrondes zijn al achter de rug. Op de website van het programma kun je de voorrondes bekijken. Er zijn 11 kandidaten uitgekozen die door mogen naar de liveshows. Eén van die kandidaten kennen we al omdat ze ook meedeed aan de zoektocht naar Evita: Sophie.

Jury en presentatie

De jury bestaat uit 2 vaste leden en 1 variërend lid. De vaste juryleden zijn: Erwin van Lambaart en Pia Douwes. Het 4e lid was in 2007 Peter van de Velde, in 2008 was dit Paul de Leeuw en dit jaar zal Thom Hoffman deze taak op zich nemen. Daarnaast zit Willem Nijholt in zijn 'troon' voor het redden van kandidaten die in zijn ogen geschikt zijn. De presentatie is in handen van Frits Sissing.

Mening

Ik vind het persoonlijk een heerlijk programma om te volgen. De commentaren die de kandidaten krijgen, zijn eerlijk maar niet kwetsend. Dit in tegenstelling tot andere soortgelijke talentenjachten. De liveshows zijn gevarieerd en leuk om naar te kijken. En natuurlijk is het ontzettend spannend wie uiteindelijk die hoofdrol krijgt!

Wordt vervolgd

Na elke aflevering zal ik een nieuw artikel schrijven waarin ik de betreffende aflevering recenseer. Daarin zal niet alleen mijn persoonlijke mening, smaak en voorkeur naar voren komen maar laat ik ook mijn ervaring en kennis van zang meespelen.

Klik hier voor de recensie van liveshow 1

Klik hier voor de recensie van liveshow 2


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden