Tommie Christiaan is Zorro

Inleiding

Na wekenlang in spanning te zijn gehouden bij de zoektocht naar de enige echte Zorro is nu uiteindelijk de winnaar bekend. Het programma Op zoek naar Zorro werd op zaterdagavond 19 februari 2011 gewonnen door Tommie Christiaan. Na een zinderende finale waar eerst de drieëntwintigjarige Ruud van Overdijk afviel, won Tommie uiteindelijk van de andere finalist Roman van der Werff. Hoewel de kandidaten in het programma Op zoek naar Zorro steeds commentaar kregen van de juryleden Erwin van Lambaart, Pia Douwes, Willem Nijholt en een wisselend jurylid, was het steeds het publiek dat koos wie er afviel. De uiteindelijke winnaar van het programma Op zoek naar Zorro werd dan ook gekozen door het publiek. Een beter uitgangspunt voor een in de toekomst goedlopende musical kun je niet bedenken.

Tommie Christiaan

De uiteindelijke winnaar van Op zoek naar Zorro werd dus Tommie Christiaan. Tommie werd geboren in Amsterdam op 24 februari 1986 en is dus pas vierentwintig jaar oud maar heeft al aardig wat gedaan en is zeker geen onbekende meer in het musicalvak. Tommie heeft de opleiding gevolgd aan de dansacademie van Lucia Marthas en heeft al aardig wat ervaring opgedaan in de afgelopen jaren.

Tommie Christiaan theater en televisie

Tommie Christiaan zal als Zorro niet zijn eerste hoofdrol in een musical spelen. In het jaar 2009 speelde hij de hoofdrol in de musical High School Musical. Dat deed hij overigens helemaal niet onverdienstelijk. Voor de rol van Troy Bolton in High School Musical kreeg hij namelijk een nominatie voor Aanstromend Talent. Het jaar daarvoor, in 2008, was Tommie te zien in de musical Dirty Dancing. Ook aan andere televisieprogramma’s deed hij mee. Zo was hij een kandidaat in het programma Op zoek naar Joseph, maar trok hij zich uiteindelijk terug omdat hij een hoofdrol in High School Musical wist te bemachtigen. Het jaar daarvoor deed hij ook nog een poging in het televisieprogramma Wie is Tarzan.Vervolgens deed hij ook nog mee aan een aantal talentenjachten, die op televisie werden uitgezonden, zoals So You Wanna Be A Popstar en Idols. Het afgelopen jaar heeft Tommie ook niet stilgezeten. Hij speelde de rol van Dean Hyde in de musical Love me Tender.

Musical Zorro

De musical Zorro gaat over een gemaskerde man die strijdt voor rechtvaardigheid en tegen uitbuiting. Zorro schuwt het gevaar niet en is zeer geliefd bij de vrouwen. Hij heeft een grote liefde en dat is Luisa. Luisa wordt gespeeld door het Duitse talent Michelle Splietelhof. De musical Zorro wordt gespeeld met muziek van The Gipsy Kings. Alle mensen die naar het programma Op zoek naar Zorro hebben gekeken zijn natuurlijk nieuwsgierig naar de uiteindelijke musical Zorro met Tommie in de hoofdrol. Zij zullen niet de enigen zijn. De musical Zorro gaat op 17 april 2011 in première en wel in Amsterdam in het DeLaMar theater. Naast Tommie Christiaan zal ook Lone van Roosendaal, Thom Hoffman en René van Kooten te zien zijn. Zorro zal niet alleen in het DeLaMar theater te zien zijn maar zal door Nederland toeren. Vooralsnog zal Zorro te zien zijn tot eind 2011. Er zijn nu al tickets te verkrijgen voor de verschillende voorstellingen van Zorro in het land.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden