Wat is studio 100

Studio 100

Studio 100 is een Vlaams entertainement bedrijf. Studio 100 maakt vooral TV programma's voor kinderen. Daarnaast produceren ze ook musicals en shows, baten studio 100 enkele pretparken uit en hebben ze enkele muziekgroepen onder hun vleugels. Het succes van studio 100 breidt nu ook uit naar het buitenland. Men vergelijkt het bedijf al eens met het Disney van de lage landen.

Ontstaan

In 2009 werd studio 100 verkozen tot 'onderneming van het jaar'. Managers Gert Verhulst en Hans Bourlon werden verkozen tot 'managers van het jaar'. Een dik verdiende titel want deze heren hebben een waar imperium in de Vlaamse media uit de grond gestampt dat vandaag de dag goed is voor zo'n 80 miljoen euro omzet en meer dan 500 werknemers. Dankzij een overname van het Duitse EM entertainement werden tal van uitzendrechten verworven van populaire kinderreeksen. Na Nederland zal dus ook Duitsland veroverd worden door studio 100.

Gert Verhulst was samen met Danny Verbiest al op de Belgische televisie te zien in de kinderreeks Samson en Gert. Samen met Hans Bourlon richten ze in 1996 hun bedrijf studio 100 op. Het bedrijfje zal instaan voor de marketing rond Samson. Dankzij oa. de CD's en de shows van Samson werd dit een immens succes in Vlaanderen. Studio 100 begon verder te werken aan een eigen productie, dat werd kabouter Plop. Plop kende minstens evenveel succes als Samson in België en Nederland. Studio 100 werpt zich nu volop op de markt van kinder televisie en alle marketing daarrond. De tekenfilms en kinderseries zijn de basis voor een goed draaiende verkoop van DVD's, knuffels, CD's, strips, schoolgerief,...

Producties

Inmiddels is het berijf uitgegroeid tot één van de meest actiefste productiehuizen. De lijst met eigen kinderreeksen en uitzendrechten is enorm. Ook andere projecten zoals musicals, muziekgroepen, speelfilms zijn stuk voor stuk een schot in de roos. Studio 100 is ongetwijfeld de nummer één op gebied van kinderanimatie. We zetten even de bekendste merknamen van studio 100 op een rij:

  • Samson
  • Kabouter Plop
  • Piet Piraat
  • K3
  • Mega Mindy
  • Het huis Anubis
  • Bumba
  • Spring
  • Big & Betsy

Pretparken

Ongeveer 40 % van de omzet van studio 100 komt voort uit de pretparken. Net zoals Walt Disney creeërde studio 100 een echte wereld voor hun tekenfilmfiguren. Hier komen de studio 100 figuren tot leven. De pretparken zijn stuk voor stuk enorm populair bij de kinderen.

Plopsaland

Het eerste Plopsaland opende in De Panne in 2000. Studio 100 kocht er het oude Meli park en gaf het park een grondige renovatie met een studio 100 kleedje. Omdat het park zo'n succes was werd snel aan uitbreiding gedacht. De Plopsa groep opende in 2005 in Hasselt een eerste indoor pretpark. Dit is gedurende het hele jaar geopend. In 2007 nam Studio 100 Télécoo over, gelegen aan de watervallen van Coo. Plopsa Coo was daarmee geboren. Ook In nederland werd een indoor Plopsaland geopend in 2010.

Buitenland

Vlaanderen is een vrij kleine afzetmarkt van zo'n 6 miljoen mensen. Daarom kijkt Studio 100 verder dan de landsgrenzen. Het succes in Nederland ging vrij vlot. Ook hier heeft studio 100 weer een geniale zet gedaan door een Nederlands meisje toe te voegen aan K3. Ook in Wallonië worden er programma's uitgezonden an studio 100. Nu gaat ook Duitsland voor de bijl. met de overname van EM entertainement krijgt studio 100 vele uitzendrechten in handen die populair zijn in Duitsland. Enkele voorbeelden zijn Heidi, Pipi Langkous en Maya de Bij. Het startoffensief kan alvast tellen. De Plopsa groep heeft het Duitse pretpark 'Holiday Park' overgenomen. Men gaat het park thematiseren met studio 100 figuren en zo'n 25 miljoen euro investeren. Het clowntje Bumba doet nog beter en wordt al in zo'n 35 landen uitgezonden.

Conclusie

Dat het broodje van Gert Verhulst en Hans Bourlon al gebakken is zal niemand verbazen. Studio 100 heeft hen miljonairs gemaakt. Maar het zij hen gegund voor het urenlange plezier dat ze de jeugd geschonken hebben, en daar zijn ze nog altijd mee bezig. Walt Disney zou het zelf niet beter gedaan hebben..

Studio 100 tv

Studio 100

parken