De serie Glee

Inleiding

De serie Glee
Met bijna 15 miljoen kijkers per aflevering is Glee de nieuwe hitserie van de Amerikaanse televisie. Het is een op musical geïnspireerde televisieserie dat zich afspeelt op een middelbare school. De eerste uitzending van Glee was in november 2009 op de Amerikaanse televisiezender Fox. Het was gelijk een daverend succes. Dat de succesformule van Glee nu ook de rest van de wereld gaat veroveren is een feit. Wat de serie Glee precies inhoudt en wanneer het naar Nederland komt is in dit artikel te lezen.

Waar gaat het over?

De leraar Spaans van de William Mckinley school wil van het zangkoor op zijn school weer een succes maken. Er blijken maar net genoeg mensen auditie te doen om een koor te kunnen vormen, in het koor gaan wordt als ‘niet cool’ gezien. Het koor Glee wordt uiteindelijk gevormd bij de audities en zo maken we gelijk kennis met de hoofdrolspelers uit de serie. In de serie volgen we namelijk de groep jongeren die deel uitmaken van Glee. Als Glee een succes wordt levert dit veel jaloezie op. Glee krijgt nu immers het geld van de school dat anders naar de teams van de cheerleaders en footballplayers zou gaan. Ook komt het leven van de Glee-members ruim aan bod. Verliefdheden, pesterijen, onzekerheden; we maken het allemaal mee.

De muziek

Muziek speelt een belangrijke rol in de serie Glee. In elke aflevering worden een paar liedjes ten gehore gebracht, vaak van bekende sterren. Deze liedjes zijn zón succes dat er ook cd’s zijn verschenen met alle liedjes erop. In mei wordt het derde album van Glee uitgebracht in Amerika. Met maar liefst 2 miljoen verkochte liedjes op Itunes, zijn de liedjes van Glee ook in de online muziekbusiness een groot succes.

Onlangs werd Glee Live! In Concert! aangekondigd, een concerttour waarin de castleden van Glee vier grote Amerikaanse steden zullen aandoen. De concerten hebben in mei dit jaar plaatsgevonden in Phoenix, Los Angeles, Chicago en New York.

Het succes

Vanaf de eerste uitzending is Glee een daverend succes. Er is onlangs door de televisiezender Fox aangekondigd een tweede seizoen van de reeks uit te zenden. De serie is bovendien geregeld in de prijzen gevallen. De belangrijkste onderscheiding zijn toch wel de Golden Globe nominaties, Glee werd maar liefst vier keer genomineerd. De serie mocht het beeldje voor beste televisie serie mee naar huis nemen.

Ook staan verschillende celebrities in de rij om een rolletje te spelen in Glee. Onder andere Lady Gaga zal haar opwachting maken in het tweede seizoen.

Glee naar Nederland?

Niet alleen in Amerika, maar in landen over de hele wereld wordt de serie uitgezonden. Onder andere in Australië, Canada, Japan en Latijns-Amerika is Glee al een succes. Maar Glee verovert ook Europa, het wordt inmiddels al uitgezonden in onder andere Spanje, Groot-Brittannië en Italië. Onlangs heeft Albert Verlinde in RTL Boulevard bekend gemaakt dat Glee ook haar opwachting zal maken op de Nederlandse televisie. Vanaf 14 september is Glee wekelijks te zien op RLT5. Voor wie echt niet kan wachten of alvast een voorproefje wilt, kan ook de dvd op internet bestellen of online de afleveringen bekijken.