Desperate housewives, de serie

De serie Desperate housewives

Elke dinsdagavond kijken vele tv-kijkers naar Desperate Housewives, bij Net 5. De serie is inmiddels bezig met seizoen 6 op de Nederlandse Televisie. Maar als je het nog nooit gekeken hebt, waarom zou je dat dan gaan doen?

Waar gaat het over?

Desperate housewives start in Seizoen 1 met de dood van één van de huisvrouwen die woont op Wisteria Lane. Ze heet Mary Allen en is voor het vervolg van de serie van belang. Niet zozeer in aanwezigheid, maar meer als voice-over die haar visie geeft over de activiteiten en gebeurtenissen. De huisvrouwen in de serie maken van alles mee, zoals waarom heeft Mary Allen zichzelf van het leven beroofd, wat de draad is in seizoen 1. Seizoen 2 brengt een nieuwe bewoonster naar Wisteria Lane, die duistere geheimen met zich mee draagt. In seizoen 3 wordt Orson Hedge geïntroduceerd. Zijn vrouw Alma is vermoord en niet duidelijk is wat de rol van Orson in het geheel is geweest. Orson trouwt in dit seizoen met Bree van de Kamp. Seizoen 4 brengt Katherine Mayfair naar Wisteria Lane, met een geheim omtrent haar dochter Dylan. In seizoen 5 zijn de huisvrouwen van Wisteria Lane 5 jaar ouder. Nieuwe ontwikkelingen met desperate housewive Edie en haar man Dave zijn het gevolg. Edie zal na seizoen 5 de serie op spectaculaire wijze verlaten. Seizoen 6 brengt wederom een nieuw gezin naar Wisteria Lane, de familie Bowen. Ook deze familie heeft een mysterieuze achtergrond. Aangezien momenteel in Nederland seizoen 6 nog niet is geeïndigd, volgt de ontknoping nog. De makers van de serie hebben aangegeven dat deze maximaal 7 seizoenen gaat duren. Dat betekent dat de volgende serie wellicht de laatste zal zijn.

De housewives van Wisteria Lane

Er zijn een aantal vaste karakters die de desperate housewives voorstellen. Tot seizoen 6 waren ze met zijn vijven, maar Edie Britt (Nicole Sheridan) heeft de serie inmiddels verlaten.

Bree van de Kamp (gespeeld door Marcia Cross), een keurige huisvrouw die altijd alles in de hand lijkt te hebben. Het gerucht gaat dat zij gemodelleerd is naar Martha Stewart, een Amerikaans goeroe op het gebied van koken en huishouden. Zij is getrouwd geweest met Rex van de Kamp en heeft een zoon Andrew en een dochter Danielle. Rex is inmiddels overleden en Bree is hertrouwd met Orson Hedge. Susan Mayer, gespeeld door Teri Hatcher. Susan is onhandig en kan ook niet koken. Zij is voor de tweede keer getrouwd met Mike, na haar scheiding met Karl Meyer. Zij heeft samen met hem 1 dochter: Julie. Met Mike heeft ze een zoontje. Lynette Scavo (Felicity Huffman) was in het verleden een succesvolle zakenvrouw, tot ze zwanger raakte van Parker, Preston, Porter en Penny. Ze is getrouwd met Tom Scavo en bij Lynette is het nooit rustig in huis. Als laatste huisvrouw is daar Gabrielle Solis (Eva Longoria) een aantrekkelijk, voormalig topmodel. Ze is getrouwd met Carlos en hebben 2 dochters Celia en Juanita Solis.

Waarom zou je kijken?

Naast de verhaallijn, die onderhoudend zijn bevat de serie veel humor. Veel huisvrouwen kunnen zich herkennen in maniertjes van de karakters die naar voren komen in de serie. Het is gewoon een avondje lekker ontspannen.