Wat is Big Time Rush

Inleiding

Nickelodeon is de grootse kinder- en jeugdtelevisiezender van Nederland. Wellicht komt dit doordat er tientallen komische series voor deze doelgroep worden uitgezonden. Eén van de populairste series van nu is Big Time Rush, die vanaf 2010 wordt uitgezonden. De serie gaat over vier jongemannen die samen een band vormen in de altijd levendige stad Los Angeles.

Verhaal

Logan, Kendall, James en Carlos zijn vier ijshockeyspelers uit de Amerikaanse staat Minnesota. James wil echter niet zijn hele leven slijten in het naar zijn mening doodse en oubollige Minnesota, hij wil beroemd worden! Wanneer op een dag een platenmaatschappij in hun stad langskomt om nieuw talent te zoeken, grijpt James zijn kans. Hij gaat auditie doen, zingt en danst. De mensen van de platenmaatschappij zien echter niks in hem en wijzen hem af. Hierop worden zijn drie vrienden erg boos: hun vriend James heeft toch een geweldig talent? Uit protest zingen ze met zijn vieren een enigszins kwetsend liedje naar de mensen die de auditie afnemen, Gustavo en zijn assistente Kelly. Wanneer ze de vier jongens samen horen zingen, worden ze echter wel razend enthousiast. Ze worden als band, met de naam Big Time Rush, uitgenodigd naar LA te komen en de droom van James gaat zo toch in vervulling.

De vier reizen samen met de moeder van Kendall en zijn zusje naar het luxe Palm Woods hotel. In dit hotel zitten alleen maar jongeren die het willen maken in de showbizz. Natuurlijk kent de weg naar faam een hoop problemen en hindernissen. Deze komen uitgebreid naar voren in de afleveringen: zo merken de jongens hoeveel druk er op je staat als beroemdheid en hoe belangrijk het is om een goede reputatie te hebben en te behouden.

Personages

Kendall Knight

Kendall Knight wordt gespeeld door Kendall Schmidt. Alle vier de hoofdpersonen hebben dezelfde voornaam als in het echte leven. Kendall wordt gezien als de leider, de meest volwassen persoon in de band. Vaak moet hij ervoor zorgen dat problemen tussen de vier jongens worden opgelost. In de serie krijgt hij een relatie met Jo Taylor, die ook in Palm Woods verblijft.

James Diamond

James Maslow is de naam van deze acteur in het echte leven. Als kind heeft hij in verschillende musicals gespeeld, waaronder de wereldberoemde Les Misérables. Zingen zit dus al van jongs af aan in zijn bloed.

In de serie speelt hij een hele ijdele, enigszins egoïstische jongen. Hij vindt zichzelf de knapste van het stel en besteed veel aandacht aan zijn uiterlijk. Deze eigenschap heeft hij van zijn moeder meegekregen; zij is de baas van een groot cosmeticabedrijf en probeert haar spullen vaak uit op haar zoon. Verder is James een doorzetter en hij zal er alles aan doen om de ster te worden die hij wil zijn.  

Carlos Garcia

Iedere groep hoort natuurlijk ook een sfeer- en grappenmaker te hebben. In Big Time Rush is dat Carlos Garcia, gespeeld door Carlos Pena Junior. Garcia bezit altijd een hoop energie en laat dat duidelijk merken. Ook draagt hij altijd een zwarte hockeyhelm, zijn kenmerk.

Logan Mitchell

Logan Mitchell is de rol die wordt vertolkt door Logan Henderson. Logan is slechts een bijnaam. Zijn echte naam in de serie is Hortence. Logan Mitchell is de wijste en slimste van de groep en hij wordt vaak ingeroepen om moeilijke problemen op te lossen.

Muziek

De jongens vormen in het echte leven ook een boyband. Logischerwijs heeft deze band de naam Big Time Rush. Ze hebben de afgelopen jaren een aantal singles en albums uitgebracht.

Singles

Naam  

Jaar

Big Time Rush

2009

Any Kind of Guy

2010

Halfway There

2010

Famous

2010

City is Ours

2010

Till I forget about   you

2010

Boyfriend

2010

Big Night

2010

Albums

Naam

Jaar

B.T.R.

2010

Holiday Bundle

2010

Elevate

2011

Conclusie

Big Time Rush is een jeugdserie die sinds 2010 wordt uitgezonden op Nickelodeon. De serie vertelt het verhaal van vier jongens die samen een band vormen in Los Angeles en het willen maken in de showbizz. De band bestaat uit Logan, Kendall, Carlos en James. In het echte leven vormen ze ook een band die sinds hun oprichting al een aantal singles en albums heeft uitgebracht.

Bronnen afbeeldingen: Wikimedia Commons, Sörn