Buiten of binnen sporten

Wat is nu het beste? 'binnen of buiten sporten'

35835.jpegBaseball, voetbal, veldhockey, cross, softball, de lijst van buitensporten is eindeloos. De vrije sfeer van het buiten sporten wordt tegemoet gekomen door de veiligheid en het heiligdom van een sportschool dat indoorsport inhoud, zoals volleybal, basketbal en worstelen. Maar in het grote atletische debat over outdoor en indoor sport, wat is nu beter, en vooral waar gaat je voorkeur naar uit? 

Niks is te vergelijken met buitensporten

Voor sommigen kan niets vergeleken worden met het buiten sporten. Buitenatleten omarmen het buitensporten, ongeacht welke weer moeder natuur hen mee kan verrassen. Of het nu gaat om sneeuw in het midden van een grote voetbalwedstrijd, of het ongemak van regen die tijdens een honkbalwedstrijd plaats vindt, het leert de spelers zich aan te passen aan hun omgeving en ze negeren dergelijke weersomstandigheden om volledig de focus op het spel te houden. Lange afstandslopers, die bijvoorbeeld door de intense hitte rennen en dit volhouden, begrijpen dat de overwinning zoeter na een moeilijke rit.

Het is leuk om buiten te sporten

"Het spelen in verschillende weersomstandigheden is zo leuk," zegt Nicole Meadows een afgevaardigde van een softbal club. Softball spelen in de regen is het beste zo klinkt het. Veel buitensport atleten zullen hun coach horen zeggen geschikt te zijn voor het weer, omdat geen wind of sneeuw, regen of hagel, of één van de vele weersomstandigheden de inzet van een serieuze atleet zal weerhouden.

Het is leuk om binnen te sporten

Sommige andere atleten zijn geen fan van het spelen onder deze verschillende weersomstandigheden. Ze genieten van de warmte en de schuilplaats van een sportschool. Hoewel binnen-atleten de zon niet op hun gezicht of gras onder hun nagels ervaren tijdens een spel, zijn er verschillende spellen om binnen te spelen. Voor binnen kan een atleet volledig van de sport afhangen; ze weten dat ondanks de kou of de regen hun spel altijd wordt gespeeld. Ze weten dat ze een schone arena hebben, ze weten dat ze hun sport kunnen spelen zonder zorgen te maken over bepaalde elementen zoals de zon in hun ogen en ze weten dat het spel niet kan worden geannuleerd door de duisternis. Kortom, indoor sporten zijn betrouwbaar, ongeacht de tijd, de plaats of het weer.

Emily DeFazio

Emily DeFazio is een atleet die voor twee verschillende seizoenen zowel binnen- als buitensport speelt, ze zegt dat ze de voorkeur geeft aan binnensport omdat je het hele jaar door kan oefenen. Toegegeven ikzelf vind softbal beter dan volleybal dus ik heb een vooroordeel, zegt DeFazio.

Mijn persoonlijk gedacht

Persoonlijk als een outdoor atleet, geniet ik van de zon op mijn gezicht en de wind in mijn haar. Ik hou van het gevoel van dauw op mijn armen als ik op een zomerse ochtend voor een softball spel opwarm of een veldhockeyspel win en tot op het bot nat ben van de regen, dan weet ik dat het de moeite waard was! Gymnasium maakt me claustrofobisch. Ik heb niets negatief om te zeggen over volleybal of basketbal; maar als ik eraan denk voel ik me beperkt. Ik heb ondervonden dat ik alleen buitenactiviteiten heb.

Conclusie

Ondanks de verschillen tussen indoorsport en outdoorsport, is er geen duidelijke winnaar voor dit debat. Het echte antwoord is uitsluitend gebaseerd op ieders voorkeur. En daarom vraag ik aan mijn lezers: wat is jullie voorkeur. Is het voor jou beter buiten- of binnen om te sporten? Geef je commentaar in de reactie, ik dank jullie daarvoor.

Link