Welke zijn de sporttrends van 2014

Sporttrends 2014

Sporttrends.jpg

Vroeger was er voetbal, fietsen, atletiek en zwemmen. Maar het lijkt wel dat er telkens een nieuwe trend opduikt als het om sport gaat. Zo heb je keuze genoeg en geen excuses om niet te sporten of fit te blijven. Het is dankzij deze trends dat sporten een uitdaging wordt. In dit artikel komen volgende trends van 2014 aan bod:

  • Aqua Pole
  • EMS (Electro Musculaire Stimulatie)
  • Insanity
  • Trailrunning
  • Tot slot: Fitness APPS
  • Gouden tip: De Super Verbrander Methode

Aqaua Pole

Wat is het

Acqua-Pole.jpg

Er is aqua zumba, aqua yoga, aqua gym en nu heb je ook nog eens aqua pole die het rijtje van onderwater sport aanvult. Dus paaldansen is nu ook een sport met als variant aqua pole. Het is ook nog eens een heel intensieve sport. In stripclubs is de aandacht vooral gevestigd op de naakte lichamen van de paaldansers, en het valt wel heel erg op dat deze dansers geen gram vet teveel aan hun lichaam hebben. Het paaldansen heeft zijn intrede gedaan in diverse fitnesscentra, maar nu ook het zwembad. De bewegingen blijven identiek aan die van het gewone paaldansen, dus rond de paal zwieren en hangen, zich strekken en optrekken en dit met een eeuwige glimlach. Maar dit gebeurt dan allemaal onder water, waar de spieren ook meer ontspannen zijn en je makkelijker beweegt.

Wel doen

Als je op een intense manier wil trainen voor armen, billen, benen en buik.

Niet doen

Gluurders zijn niet toegelaten voor deze kinky sport, die moeten naar de striptease club. Er is wel veel kritiek op deze variant van de profesionele paaldansers. Hun mening is dat er vals gespeeld wordt, omdat de wetten van de zwaartekracht onder water niet gelden.

Electro Musculaire Stimulatie (EMS)

Wat is het

Electro_musculaire_stimulatie.jpg

EMS is een soort van fitness waar de sporters aan een toestel staan. Ze voeren hele simpele bewegingen uit zoals, op en neer gaan met de armen, door de benen zakken, een beetje stretchen. Maar als je goed naar hun gezicht kijkt, dan zie je wel dat het een lastig soort van fitness is. Door het feit dat de spieren tijdens de uitvoering van een bepaalde beweging een electrische impuls krijgen, waardoor de spieren zich opspannen wordt een simpele oefening loodzwaar om uit te voeren. Bij iedere training kan men de intensiteit verhogen en kan je zelf ook nog eens kiezen welke spiergroep je wil aanpakken.

Wel doen

Wil je fitter, slanker en gezonder worden, maar je hebt ook nog eens niet zoveel tijd. Dan is deze trend iets voor jou, want je hoeft maar één keer peer week een 20- tal minuten te trainen.

Niet doen

Ben je lui van nature, alhoewel deze oefeningen er heel makkelijk uitzien, zijn deze toch heel erg intensief. Belangrijk om weten is: mensen met een pacemaker mogen hier niet aan beginnen.

Insanity

Wat is het

Insanity_fitness_schema.jpg

Insanity doet zijn naam alle eer aan, het is een keihard fitness schema dat super populair is in Amerika. De schema's zijn volgens een bepaald patroon te volgen, en moeten elke dag weer uitgevoerd worden. Het is een prettig gestoord programma die je uw eigen grenzen doet verleggen. Dit is een 60 dagen fitness schema die je het volgende belooft, als je elke dag tussen de 45- en 57 minuten traint, 6 dagen aan één stuk en dit 40 dagen volhoudt dan zou je al de resultaten moeten zien qua gewichtsverlies en een gestroomlijnder lichaam. Het zou de manier zijn om 1000 calorieën per uur te verliezen.

Wel doen

Hou je van het Amerikaans gewoel, wil je snel veel gewicht kwijt, wil je snel aan spieren winnen dan is Insanity misschien iets voor jou.

Niet doen

Volgens sommige deskundigen is insanity niet verantwoord, alle principes over gezond en veilig sporten worden overboord gegooid. Je zou zelfs risico lopen op overbelasting van de spieren en het zou ook heel slecht zijn voor ons cardio vasculair systeem. 

Trailrunning

Wat is het 

Trailrunning.jpg

Een extreme variant van het lopen of joggen is trailrunning. Trailrunning is lopen in de wilde natuur door dal en beek, bergop en bergaf, het is te vergelijken met mountainbiken, maar dan zonder fiets. Men organiseert zelfs al wedstrijden, er zijn ook verschillende categorieën. Er zijn de gewone trails, deze omvatten doorgaans een parcour van 20- tot 30 kilometer. Voor de gevorderde trailrunner zijn er dan de ultratrails, deze ultratrails zijn langer dan een marathon. Er is zelfs al een categorie nachttrails, waarbij je een soort lamp op je hoofd draagt. Klinkt best spannend.

Wel doen

Ben je avontuurlijk aangelegd, dan is trailrunning misschien wel iets voor jou. Het bezorgt je een stel krachtige benen en enkels, maar ook een sterk bovenlijf door het vele manoeuvreren.

Niet doen

Hou je van snelle sport, tja, met 20 kilometer ben je toch wel even zoet. Maar ben je sociaal en praat je graag onderweg, dan kan je misschien eens deelnemen aan een team trailrunning.

Tot slot: Fitness Apps

Wat is het

Fitness_App.jpg

Het lijstje met fitness apps is eindeloos, er is keuze te over en daarom ishet ook heel makkelijk om er ééntje te vinden die bij jou past. De bekendste fitness app is de Runkeeper, deze app kan al je gegevens opslaan en bijhouden. Het is echt wel motiverend wanneer je, je gegevens kan nazien de vorderingen bekijken die je maakt. Ook de eenvoudige doelen kunnen opgeslagen worden. Dan is er ook nog de Pact, daar ben je eigenlijk verplicht je doelen vast te leggen. Een voorbeeld: je legt je doel op drie keer per week fitnessen en legt vervolgens een klein bedrag in de virtuele pot, net zoals alle andere gebruikers. Behaal je het vooropgestelde  doel aan het einde van de week, dan kan je ontvangen, de rest verliest zijn geld. Ook Teemo is een hebbedingetje, deze is eigenlijk een speeltje, een spelletje waarbij je vrienden uitdaagt tot een challenge in een virtuele wereld. De uitdaging kan bestaan uit: squats, stretchen en jumps. Voor de gevorderden zijn er andere uitdagingen zoals: een reddingsoperatie uitvoeren, de Mont Blanc beklimmen, door de woestijn trekken, de jungle intrekken, keus genoeg.

Wel doen

Wanneer je gratis wil werken aan je conditie en als je extra motivatie nodig hebt in samenwerking met je sociale netwerk.

Wat niet

Ben je bang je privacy op te geven, begin hier dan niet aan. Apps worden gemaakt door gewiekste zakenlui, en verzamelen op die manier je gegevens. Dus, begin je er toch mee controleer dan goed je privacy instellingen.