De beste voorbereiding op de badminton sport

De Badminton sport groeit de laatste jaren erg sterk. Steeds meer mensen gaan deze leuke sport beoefenen. Veel sporters die al squashen of tennissen gaan daarnaast ook badminton spelen.

Wat zijn de drie belangrijkste factoren voor een succesvolle badminton carrière?

Naast een goede gezondheid en een goede techniek, is een goede materiaal keuze het meest van belang. Hieronder worden deze drie factoren beschreven en ook wordt aandacht besteed aan de equipement die jij nodig bij badmintonnen.

Badminton uitrusting

Een goed racket is de basis van de badmintonner. Er zijn rackets in alle soorten en maten. Bekende badminton racket fabrikanten zijn Yonex, Adidas, Nike en Victor. Badminton wordt gespeeld met een shuttle. De kwaliteit van de shuttles hangt sterk samen met de resultaten die jij behaalt tijdens de wedstrijd. Het badminton racket en de shuttle vormen samen de basis van de set die jij nodig hebt om badminton te spelen. Zorg ervoor dat jij jouw badminton racket in een hoes bewaart. Liefst in een racketspanner, zodat deze niet krom trekt van de warmte in huis. Vervoer je badminton spullen altijd in een tas, samen met je shuttles. Dan ben je nooit iets kwijt. Tot slot een tip over de kleding op de baan. Zorg voor makkelijk zittende kleding die niet knelt. Er zijn speciale badminton shirts te koop. Zo’n shirt absorbeert zweet en houdt jouw lichaam droog tijdens de wedstrijd.

Badminton techniek

De beste techniek kan je leren door les te nemen. Er is vast een goede sportschool bij jou in de buurt waar een goede leraar badminton les geeft. De lessen worden veelal in een kleine groep gegeven. Voordeel daarvan is dat je ook leert van jouw mede cursisten De leraar geeft tips en adviezen aan je mede spelers die ook van jou van belang kunnen zijn. Op deze wijze kan je dus leren van de fouten van anderen. Wij adviseren jou om minimaal een les per week te nemen. Er zijn ook badminton boeken en videos te koop met duidelijke uitleg en spelinstructie.

Badminton en fitness

Een goede warming up voor de wedstrijd en de lessen in erg belangrijk. Hiermee voorkom je blessures. Het is belangrijk om daarnaast ook minimaal een keer per week naar de fitness school te gaan. In deze fitness school kan je dan gaan trainen op algemene conditie. Ook kan je specifieke spiergroepen gaan trainen, zoals de spieren in je onderarmen en benen. Wil je niet naar een sportschool gaan maar thuis trainen dan kan je gebruik maken van de Nintendo Wii. De remote control van de Wii geeft je bijna het idee alsof je een echte wedstrijd speelt. En als je intensief traint is dit een hele goede workout. Een traditionele hometrainer biedt uitkomst om je algemene conditie op peil te brengen. Train je liever buiten, dan kan je altijd nog gaan hardlopen….

Badminton online

Er zijn verschillende manieren om badminton online te spelen. Er zijn hele mooie games waar jij een tegenstander kan uitkiezen om tegen te spelen. Zo kan je bijvoorbeeld een Nintendo Wii kopen met hele mooie games.

Tips voor Badminton

Badminton is een sport waar je tot op hoge leeftijd veel plezier aan kan beleven. Het is raadzaam om je aan te sluiten bij een Badminton club. Dat verhoogt jouw spelplezier, omdat jij dan mensen leert kennen die op hetzelfde niveau Badminton spelen als jij.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden