Tips voor het kopen van een tafeltennistafel

Inleiding

Het spelen van een partijtje tafeltennis vindt eigenlijk iedereen leuk. Het spelen van tafeltennis is een leuke bezigheid die meestal door zowel kinderen als volwassenen wel eens op vakantie wordt gedaan. Het is leuk om een wedstrijdje tafeltennis tegen je vader of moeder te spelen. Tafeltennis wordt niet alleen als vrijetijdsbesteding gedaan maar er zijn ook mensen die de sport tafeltennis beoefenen in competitieverband. Tegenwoordig is het zo dat je ook steeds meer tafeltennistafels in de tuin ziet staan. Maar waar let je nu op bij het kopen van een tafeltennistafel. Lees in dit artikel de tips voor het kopen van een tafeltennistafel.

Tips voor het kopen van een tafeltennistafel

Waar let je nu op bij het kopen of aanschaffen van een tafeltennistafel. Hieronder de aandachtspunten voor het kopen van een tafeltennistafel op een rij. Wat moet je voor de aanschaf van een tafeltennistafel weten:

  • voor intensief of recreatief gebruik
  • buitengebruik of binnengebruik van de tafeltennistafel
  • maat van de tafeltennistafel
  • prijs van de tafeltennistafel
  • nieuwe of tweedehands tafeltennistafel

Tafeltennistafel: intensief of recreatief: als je een tafeltennistafel wilt gaan kopen, moet je eerst bedenken of je de tafeltennistafel nodig hebt voor intensief gebruik (wil je bijvoorbeeld heel goed worden en wedstrijden gaan spelen) of voor recreatief gebruik.

Buitengebruik of binnengebruik van de tafeltennistafel: het is van belang of je de tafeltennistafel buiten wilt hebben staan of dat de tafeltennistafel binnen staat, bijvoorbeeld in de garage of op de zolder. Dit is in het bijzonder van belang indien je de tafeltennistafel buiten wilt gebruiken. Het dek van de tafeltennistafel dient dan bestand te zijn tegen de weersomstandigheden. Deze tafel zal veelal ook duurder in aanschaf zijn. Een gulden middenweg is om een tafeltennistafel voor buiten te kopen die inklapbaar is. Deze tafeltennistafel kun je dan na gebruik inklappen en in de schuur of de garage opbergen.

Maat van de tafeltennistafel: het belang van de maat ligt vooral in het feit of je wedstrijden wilt gaan spelen. Het wedstrijdformaat van een tafeltennistafel is 274cm lang en 152,5cm breed. De hoogte van de tafeltennistafel is 76cm boven de grond. De meeste tafeltennistafels zijn van deze grootte, maar er zijn ook enkele kleinere tafels op de markt.

Prijs van de tafeltennistafel: zoals boven al gezegd heeft de prijs van een tafeltennistafel met een aantal factoren te maken. Een tafeltennistafel die buiten staat (bijvoorbeeld op een speelplaats of schoolplein) zal tegen alle weersomstandigheden bestand moeten zijn en zal daardoor duurder in aanschaf zijn omdat het blad van ander materiaal is gemaakt dan een tafeltennistafel die binnen staat. Bovendien is het ook mogelijk om een tafeltennistafel tweedehands via marktplaats te kopen en deze zal dan ook goedkoper in aanschaf zijn.

Tafeltennis recreatief in de tuin

Voor het kopen van een tafeltennistafel voor gebruik in de tuin is voor de rest van belang dat de tafel goed stevig is. Bekijk dus het onderstel van de tafeltennistafel goed en bedenk of deze stevig genoeg is. Het is handig als de tafeltennistafel inklapbaar is. Bekijk hoeveel ruimte de tafel inneemt als deze inklapbaar is. Bekijk hoe de tafel inklapbaar is (dus zit er nog een tussenruimte tussen de bladen of niet? In verband met de veiligheid is het handiger als er geen ruimte zit tussen de tafeltennisbladen). In de winkel zijn vaak acties waarbij dan ook batjes en balletjes geleverd worden. Het is ook mogelijk om een tafeltennistafel via marktplaats te kopen.

Conclusie tafeltennistafel

Voor een recreatief spelletje tafeltennis in de tuin is het van belang dat je een tafeltennistafel koopt die stevig is, inklapbaar en veilig op te bergen. Je kunt zelfs bekijken of het beter staat om een tafeltennistafel met een groen blad of een blauw blad te kopen. Het is niet zo dat de ene beter is dan de andere. Je moet er wel rekening mee houden dat je wel ruimte moet hebben in de schuur of garage om de tafeltennistafel op te ruimen. Als je een beschut plaatsje hebt in de tuin kun je ook een speciaal afdekzeil voor de tafel aanschaffen.

Links


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden