Wat is de tekst van het Feyenoord clublied

Inleiding

Het Feyenoord clublied is misschien wel het bekendste clublied van Nederland. Iedereen in Nederland kent het ‘Hand in hand’ van Feyenoord en de uitspraak ‘Geen woorden maar daden’. Maar wat is de hele tekst van het Feyenoord clublied?


De geschiedenis van het Feyenoord clublied

De melodie van het Feyenoord clublied is gebaseerd op een melodie gecomponeerd door Wilhem Speidel die naar verluidt werd gebruikt om Duitse soldaten beter te laten marcheren. Er zijn mensen die beweren dat Feyenoord plagiaat gepleegd heeft met het schrijven van haar clublied. Zo zou Abe Lenstra in 1958 een lied geschreven hebben voor het op hande zijnde kampioenschap van zijn toenmalige club SC Enschede (dat uiteindelijk geen kampioen werd en het nummer werd dus geen succes). Een groot stuk tekst zou door Jaap Valkhof in 1961 zijn gekopieerd en in het Feyenoord clublied zijn verwerkt. Ook Lenstra zou een groot deel van de tekst van het lied hebben overgenomen: van Rotterdamse voetbalvereniging Coal, dat als clublied Hand in hand, kameraden, hand in hand voor Coal 1’ had.


De tekst van het Feyenoord clublied

Hand in hand kameraden Hand in hand voor Feyenoord 1 Geen woorden maar daden Leve Feyenoord 1

Ga je mee naar het stadion Naar de club van rood en wit Zoek een plaatsje in de zon Waar je zo gezellig zit Kijk ze komen op het veld Een gejuich uit duizend kelen Ja, je staat er van versteld Als die sterrenploeg gaat spelen Dan is altijd wat je hoort... Het lied van Feyenoord

Hand in hand kameraden Hand in hand voor Feyenoord 1 Geen woorden maar daden Leve Feyenoord 1

Wat een spanning wat een sfeer Kijk de bal gaat langs de lijn Heel de kuip gaat wild tekeer bij een sprint van Coen Molijn Onze Beertje heel wat mans geeft een bal om niet te missen Van der Gijp daar komt je kans Laat de keeper nou eens vissen Als het doelpunt wordt gescoord dan brult heel Feyenoord

Hand in hand kameraden Hand in hand voor Feyenoord 1 Geen woorden maar daden Leve Feyenoord 1!

Het Feyenoord clublied downloaden

  • Het Feyenoord clublied is niet te downloaden op de officiële Feyenoord website. Veel ringtone providers bieden het Feyenoord clublied aan als ringtone voor je mobiele telefoon.
  • Het Feyenoord clublied op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=cVI9-lz07Aw


Zie ook:

Ajax clublied

PSV clublied