Wat is de tekst van het Ajax clublied

Inleiding over het Ajax clublied

Voor elke wedstrijd van Ajax wordt in de Arena luid het Ajax clublied gezongen. Maar wat is nu eigenlijk de tekst van het Ajax clublied?

Geschiedenis van het Ajax clublied

Het officiële Ajax clublied (ook wel de Ajax Marsch genoemd) stamt uit 1918. Het werd door de heren Knegt en Painparé geschreven ter gelegenheid van het eerste landskampioenschap. Vandaar dat het toentertijd nog de Ajax Kampioens Marsch werd genoemd.

De tekst van het Ajax clublied

Een juichtoon da-vre langs de velden Voor ons dierbaar rood en wit De ploeg de dapp`re Meersche helden Onze vreugd` en trotsch bezit Alom Gevreesd in heel den lande Glorie onzer Amstel-stad ... Ieder draagt ze op de handen Wie gaat niet op Ajax prat Hup Ajax Hup, Rood - Witte schare Dapp`re strijders fier en koen Geen club die ons kan evenaren.. Rood en wit word kampioen! Hup Ajax hup, Rood - Witte schare Dapp're strijders fier en koen Een roep die geldt, dat is je ware Rood en Wit wordt kampioen Hup Ajax Hup, Rood - Witte schare Dapp`re strijders fier en koen Geen club die ons kan evenaren.. Rood en wit word kampioen!

Het Ajax clublied downloaden

Het Ajax clublied is te downloaden als MP3 op de officiële Ajax site. Daarnaast bieden veel ringtone providers het Ajax clublied aan als ringtone voor je mobiele telefoon.

Het clublied op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=zqtLQSskKTo

Het clublied in het stadion: http://www.youtube.com/watch?v=nk83jm657Yc

Zie ook:

PSV clublied

Feyenoord clublied