Wat is de tekst van het PSV clublied

Inleiding

Elke trouwe supporter van PSV kent het PSV clublied uit zijn hoofd. Maar wat is de tekst van het PSV clublied?

Geschiedenis van het PSV clublied

Kees van der Weijden (oud dirigent van de Philips Harmonie) en Jo Vermeulen (oud PSV-keeper) hebben het PSV clublied geschreven. Van der Weijden componeerde de muziek en Vermeulen heeft de tekst geschreven. Op 3 oktober 1950 werd het PSV clublied officieel in gebruik genomen.

De tekst van het PSV clublied

Voor Rood-Wit gezongen Vol man'lijke kracht Een lied met ons allen Want eendracht maakt macht Wij trekken ten strijde Een strijd vol van vrêe Vooruit nu Rood-Witten!! Vooruit P.S.V.!!!

Wat eens d'Oude glorie Aan roem heeft gebracht Dat geeft ons vertrouwen De moed en de kracht Om verder te bouwen Aan ons P.S.V. Vooruit nu Rood-Witten!! Vooruit P.S.V.!!!

Wij houden voor ogen De Rood-Witte vaan Aan 't "Blauwdoek" meer sterren De club bovenaan Wij zullen steeds strijden Sportief en voor twee Vooruit nu Rood-Witten!! Vooruit P.S.V.!!!

En komen er tijden Van veel tegenslag Dan zullen wij tonen Wat vriendschap vermag De strijd zal ontbranden Een ieder vecht mee Vooruit nu Rood-Witten!! Vooruit P.S.V.!!!

Het PSV clublied downloaden

  • Het PSV clublied is niet te downloaden als MP3 op de officiële PSV website. Veel ringtone providers bieden het PSV clublied aan als ringtone voor je mobiele telefoon.
  • Het PSV clublied op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=JujP2_oEbo0&feature=related

Zie ook:

Het Ajax clublied

Het Feyenoord clublied