Beachvolleybal wedstrijden in Nederland en Belgie

Het ontstaan van Beachvolleybal

De zomerse sport beachvolleybal bestaat al bijna 100 jaar. De oorsprong van deze prachtige sport ligt in Californië. Californië is een van de verenigde staten, waar het altijd zonnig en aangenaam is. Daarnaast beschikt Californië over tientallen kilometers prachtige zandstranden.

Een ideaal decor om beachvolleybal te spelen. De sport beachvolleybal heeft zich als een lopend vuurtje over de wereld verspreidt, totdat het eind jaren 80 een internationale topsport is geworden. In Nederland wordt inmiddels op diverse niveaus goed meegedaan met de beachvolleybal wedstrijden die gehouden worden. In de zomer worden er in Nederland langs de hele kustlijn beachvolleybal wedstrijden en toernooien gehouden.

Tevens worden er in diverse steden gedeeltes van de binnenstad met zand gevuld, zodat er een beachvolleybal evenement gehouden kan worden. Tegenwoordig wordt er zelfs buiten de zomer om nog beachvolleybal gespeeld, door zalen en gymlokalen met zand te vullen. Dit wordt dan indoor beachvolleybal genoemd.

Hoe wordt het spel gespeeld

Beachvolleybal is een zware sport, die de nodige kracht en conditie vereist. Het zand werkt namelijk niet mee als u zich snel wilt verplaatsen. Beachvolleybal wordt op blote voeten gespeeld, waardoor het springen naar de bal minder gemakkelijk is dan met verende sport schoenen. Beachvolleybal wordt 2 tegen 2 gespeeld en het totale speelveld is met zijn 8 bij 16 meter behoorlijk groot. Meestal is er een verdeling tussen de spelers, zodat de een verdediger is en de ander blokkeerder. Een goede beachvolleyballer is echter een speler die allround is en alle facetten van het spel beheerst. Er moet worden gespeeld in goed teamverband, zodat de spelers hun gedeelte van het veld, dat altijd nog 8 bij 8 meter is, goed kunnen verdedigen.

Beachvolleybal in Scheveningen

Is beachvolleybal uw sport en vind u het leuk om aan wedstrijden mee te doen, dan is Scheveningen de plek waar het allemaal gebeurd. Ieder jaar in augustus zijn er competities en wedstrijden op het strand van Scheveningen. In 2010 zijn de beachvolleybal data 20 t/m 22 augustus. Iedereen die het leuk vindt om mee te spelen kan zich hiervoor inschrijven. Er zijn wedstrijden in alle categorieën. Het is tevens leuk om als toeschouwer van dit spektakel naar Scheveningen te gaan.

Op de oude markt in Roosendaal

Ieder jaar in juli wordt er in Roosendaal gestreden om het beste beachvolleybal team. Dit toernooi is inmiddels al 20 keer georganiseerd en is ieder jaar opnieuw een groot succes. Dit volleybaltoernooi wordt het Jent toernooi genoemd en vindt plaats in het centrum op de oude markt van Roosendaal. Voor dit beachvolleybal toernooi wordt er op de hele oude markt zand aangebracht. Een zeer gezellig toernooi met veel amusement en volle terrassen.

Groot toernooi op Ameland

Ameland is een van de mooie wadden eilanden die Nederland rijk is. Hier op dit prachtige eiland op het strand van Hollum, vindt ieder jaar een hoogtepunt op het gebied van beachvolleybal plaats. Bij deze beachvolleybal wedstrijden is de gehele beachvolleybal competitie van de Nevebo (Nederlandse volleybalbond) aanwezig. Dit toernooi heeft een zeer officieel karakter. Naast de wedstrijden is er op Ameland tijdens deze dagen veel gezelligheid en vertier. Informeer naar de exacte datums en zorg dat u er de eerst volgende keer bij bent.

Beachvolleybal Gent

In het Belgische Gent wordt elk jaar in mei een groot beach volleybal toernooi georganiseerd, onder de naam 'Open Belgian Beachvolley Championships Gent'. In 2010 werd dit toernooi voor de 10e keer georganiseerd. Andere Belgische toernooien worden o.a. gehouden in Brussel, Maaseik en Sint-Niklaas, Leuven en kustplaats De Haan.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden