De beste hardloop training tips voor beginners in hardlopen

Hardlopen

Hardlopen is een sport die door veel mensen wordt beoefend. Bijvoorbeeld op de atletiekbaan of op de openbare wegen. Het is een sport die ook bij andere sporten veel wordt gebruikt, zo leggen voetballers, handballer en basketballers tijdens een wedstrijd ook vele kilometers af. Hardlopen is dus bij vele sporten een ‘must’, maar ook recreatief kan hardlopen prettig zijn. Als u veel hardloopt voelt u zich fitter en gaat alles vaak net iets makkelijker. Je stapt ’s ochtends makkelijker vroeg uit bed en je gaat er vaker wat eerder in als het eens nodig is.

Hardlopen voor beginners

Hardlopen is een sport die u makkelijk in uw eentje kunt beoefenen. U gaat dan gewoon naar de sportzaak en schaft uzelf een paar hardloopschoenen aan, waarna deze worden aangetrokken en u in het park en op de straat enkele kilometers kunt gaan hardlopen. Het kan natuurlijk ook anders, u kunt zich aanmelden bij een atletiekvereniging en de techniek leren die erbij hoort en samen met andere atleten gaan rennen. Beginnen met hardlopen kan veel verschillende redenen kennen. Zo kan iemand simpelweg iets aan zijn conditie willen doen omdat hij een wedstrijd voetballen niet meer volhoudt. Maar het kan ook zo zijn dat de sport wordt beoefend om enkele overtollige kilo’s kwijt te raken. Afvallen dus. In beide gevallen is het zeker aan te raden dat u voor uzelf een trainingsschema maakt en zich hier aan houdt. Anders heeft het opbouwen van een conditie en het kwijtraken van uw kilo’s geen zin.

Professioneel hardlopen

Hardlopen is een makkelijke sport om mee te beginnen, maar zeker geen makkelijke sport om in uit te blinken. Recreatief hardlopen is leuk en u wordt er zeker fit van. Mocht u echt aan marathons mee willen gaan doen, of misschien zelfs een triatlon waar hardlopen ook een onderdeel van is, dan zult u toch echt meer moeten doen dan af en toe enkele kilometers te gaan lopen. Als u echt mee wilt gaan doen met wedstrijden is trainen wel heel belangrijk, maar begin niet onmiddellijk met uzelf kapot te lopen. U moet dan ook heel goed naar uw lichaam luisteren, dus als u voor uzelf een route van 5 km heeft uitgestippeld, maar uw lichaam na 4 km al zeer begint te doen, forceer dan niets en ga verder lopen of rust eerst uit. Een ander belangrijk punt bij hardlopen is de warming-up. U kunt niet zonder een goede voorbereiding veel kilometers gaan lopen. Het is verstandig om eerst rustig in te lopen om daarna uw spieren eens goed op te rekken zodat u geen onnodige blessures oploopt.

Marathons

Mocht u zichzelf zo goed hebben getraind dat u denkt dat u klaar bent voor een marathon dan kunt u zich gaan oriënteren op de verschillende marathons die er voor handen zijn. In uw eigen omgeving zullen zeker wel enkele marathons plaatsvinden, maar u kunt ook aan grote marathons meedoen zoals de marathon van Amsterdam of die Rotterdam. Een grotere uitdaging zijn de marathons in het buitenland, zoals de marathon van New York.

Overige goede loopschoenen

Denk ook eens aan

  • Birkenstock schoenen of
  • Berkemann schoenen

Deze schoenen geven goede steun door een goed voetbed.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden