Hoe kan ik goedkoop op wintersport vakantieHoe kan ik goedkoop op wintersport

Hoe kan ik goedkoop op wintersportvakantie.Door de recessie is wintersport steeds minder in trek deze winter. Het mag bekent zijn dat wintersport erg duur is. Vooral de populaire wintersportlanden zoals Oostenrijk en Frankrijk zijn erg bang voor veel minder bezoekers dan de vorige jaren. Ze hebben hun hoop gevestigd op de last minute boekingen om zo hun accommodaties toch enigszins gevuld te krijgen.Maar als je toch wilt gaan skiën aankomende winter maar niet te veel geld wilt spenderen dan heb ik hier een aantal tips voor u.

Ga eens op zoek naar een ander wat onbekender land.

Polen is bijvoorbeeld een geschikt ski land om deze winter goedkoop in te vertoeven. In het gebied Tatra bij de plaats Zakopane kun je goed skiën. Het ligt op een hoogte van 800-1000 meter. Vooral geschikt voor de beginnende skiërs. Voor de wat gevorderde skiërs kun je goed vertoeven in het gebied Tatra op de berg Bukowina Tatrzantska. Die berg ligt op een hoogte van 1985 meter. Er zijn overal skiliften beschikbaar.

Tsjechië is ook steeds meer in trek dit jaar. Voor het eten en drinken betaal je ook maar erg weinig. Je kunt er voor 7 euro heerlijk eten en voor een biertje betaall je ongeveer 60 eurocent. En helemaal fijn om te weten is dat Tsjechië sneeuwzeker weer heeft. Het land is goed ingesteld op de wintersporter en er zijn voldoende liften beschikbaar

Bulgarije is ook een leuk en betaalbaar ski land. Het is wel ver weg maar het is er zeker goedkoop. Het is er ook niet druk dus geen wachttijden voor de liften. Leuke skigebieden zijn:Bansko, Borovets en Pamporovo.Huur je ski spullen ter plaatse, het is daar veel goedkoper dan hier.Wilt u liever niet zo ver met de auto rijden dan zijn er ook nog mogelijkheden met busreizen. Of je gaat per vliegtuig. Dat hoeft ook niet erg duur te zijn want er zijn tegenwoordig leuke low budget vliegreizen te boeken. Per trein kan natuurlijk ook, dan kun je heerlijk gaan slapen en kom je uitgerust op de bestemming aan waarna je gelijk uitgerust op de lange latten kunt gaan staan.

Wilt u toch naar Frankrijk of Oostenrijk. Kijk dan eens naar de kleinere skigebieden. Is toch iets voordeliger.Wacht met boeken tot er aantrekkelijke last minute aanbiedingen zijn.Ga eens met een grote groep op vakantie en huur dan een huis. Zo deel je mooi de kosten.Huur een huis of appartement wat verder gelegen ligt van de ski piste, scheelt ook heel wat euro’s

Bij Belvilla kun je mooie huizen voor een aantrekkelijke prijs huren.

Kook de maaltijden zelf. Het is ook erg gezellig om met een groepje samen te koken.Ga minder vaak naar de apres-ski en maak het gezellig met vrienden en / of vrienden in je huisje of appartement.Schaf je skikleding zo laat mogelijk voor vertrek aan, wacht op aanbiedingen.Met deze maatregelen kun je zo honderden euro’s op je wintersportvakantie besparen.Informatie over andere vakantielanden vind je op de landenpagina’s op internet zoals:

www.polenstartpagina.nl

www.tjechiestartpagina.nl

www.bulgarijestartpagina.nl