Waar koop je goede schaatsen

Inleiding

Wanneer de sloten weer langzaam aan bevriezen, raakt Nederland in de ban van het schaatsen. Waar koop je goede en betaalbare schaatsen? Zijn er verstelbare schaatsen voor kinderen? Welke soort schaatsen past het best bij mij? Lees meer over schaatsen in dit artikel.

Verschillende soorten schaatsen

Er zijn veel verschillende soorten schaatsen op de markt. Zo hebben we voor kinderen die nog nooit hebben geschaatst en zo rond de 3, 4 of 5 jaar oud zijn dubbele ijzers. Goed om eerst mee te beginnen. Vervolgens kan dan de overstap worden gemaakt naar Easy Gliders. Dit is een schaats met een enkel ijzer die je onder je schoen bindt. Deze schaats kan zowel door kinderen als door volwassenen gebruikt worden. Na deze schaats heb je tal van mogelijkheden. Van de beginner tot de gevorderde. Te denken valt aan ijshockeyschaatsen, kunstschaats, lage of hoge noren, combinoren of klapschaatsen. In het bijzonder de combinoor wordt tegenwoordig veel verkocht omdat deze schaats veel steun geeft aan de enkel. Voor kinderen zijn er verschillende soorten schaatsen op de markt die verstelbaar zijn in maat en die bovendien ook te gebruiken zijn als rolschaatsen of als skates, zo sla je een aantal vliegen in één klap. Wil je meer lezen over de verschillende soorten schaatsen klik dan op de link onderaan dit artikel.

Waar moet je op letten bij het kopen van schaatsen?

Bij het kopen van schaatsen is de pasvorm en daarnaast ook het comfort van belang. Heb je zwakkere enkels dan kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor een combinoor dan een gewone noor. Koop de schaats niet te groot maar zeker ook niet te klein. Tijdens het schaatsen moet de enkel niet gaan verschuiven. Bij het passen van schaatsen (en ook tijdens het schaatsen zelf) kun je het beste dunne sokken (het liefst zonder naden) aandoen. Dus niet te grote schaatsen kopen en dit opvullen met dikke sokken want dit werkt namelijk averechts. Als je te dikke sokken aantrekt krijg je last van pijnlijke plekken en blaren op je voeten. Koop de schaatsen ook niet te klein, want knellen is ook niet de bedoeling. Je kunt natuurlijk ook altijd je schaatsen kopen bij een winkel die gespecialiseerd is in schaatsenverkoop. Zij kunnen je daar goed helpen.

Waar koop je nu schaatsen?

Er zijn genoeg winkels waar je schaatsen kunt kopen. Bij de schaatsbanen in Nederland is veelal ook een goede gerenommeerde winkel te vinden die schaatsen en bijbehorende accessoires in het assortiment heeft. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

Ooms Sport:

Ooms Sport is een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van schaatsen en skeelers en alles daaromheen. In deze winkel kunt u naast schaatsen kopen, ook schaatsen huren. Tevens is dit ook een goed adres om uw schaatsen te laten slijpen. U vindt deze winkel bij de schaatsbaan De Uithof in Den Haag als ook bij de schaatsbaan De Silverdome in Zoetermeer. Naast deze vestigingen verkoopt Ooms Sport sinds kort ook online schaatsen.

Smits Nooijen (Nijdam schaatsen):

Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van schaatsen van het merk Nijdam met bijbehorende accessoires. Deze schaatsen zijn online te koop via de site www.nijdamschaatsen.nl.

Schaatsenwinkel:

Een grote online webwinkel in Nederland is www.schaatsenwinkel.com. Hier vind je echt alles op het gebied van schaatsen.

Rono Sport:

Rono Sport is een sportwinkel, die gespecialiseerd is in de verkoop van schaatsen. Naast nieuwe schaatsen kunt u in deze zaak ook terecht voor het kopen van tweedehands schaatsen.

Waterman Sport:

Waterman Sport heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van schaatsen en skeelers. Naast de gewone winkel is men ook bezig met het opzetten van een webwinkel.

Links

Verschillende schaatsen te koop


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden